Αναζήτηση βιβλίων

Η μαντάμ Καγκουρού

       

i madam kagourou

   

Τίνα Βαρουχάκη

Σελίδες: 30
Διάσταση: 22 × 24

Περιλαμβάνει cd

Έτος έκδοσης: 2016

ISBN 978-960-564-460-4

Τιμή: 8 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Η Μαντάμ Καγκουρού ζει κλεισμένη στο κλουβί ενός ζωολογικού κήπου! Όπως είναι φυσικό, αυτό δεν της αρέσει! Ονειρεύεται να δραπετεύσει και να ζήσει ελεύθερη στο δάσος!
Τι λες; Θα τα καταφέρει;

Το cd περιέχει ολόκληρη την αφήγηση του παραμυθιού με τη γλυκιά φωνή της Ρουμπίνης Μεντζελοπούλου. Θ’ ακούσεις και πολύ σύντομα αποσπάσματα από τη μουσική ενός πολύ σημαντικού συνθέτη, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Επίσης, στο cd περιλαμβάνονται τραγούδια που προσπάθησα να έχουν πλούσιες μελωδίες για να σου είναι πιο ευχάριστα. Στο βιβλίο, θα βρεις τους στίχους των τραγουδιών, για να μπορείς να τα τραγουδήσεις με τους φίλους σου.
Τα τραγούδια, είτε χαρούμενα, είτε όχι και τόσο, ελπίζω να συμφωνήσεις ότι αποπνέουν ένα αίσθημα τρυφερότητας. Είναι αυτό που «εισπράττω» από τη μητέρα μου, στην οποία είναι αφιερωμένο αυτό το παραμύθι…

Λίγα λόγια για τους μεγάλους

Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Επιχειρεί να τους μεταδώσει τις αξίες της συντροφικότητας, της μητρότητας, της ελευθερίας, αλλά και της ατομικής ευθύνης για αλλαγή των δυσμενών συνθηκών της καθημερινότητας.
Στοχεύει όμως και σε κάτι άλλο: στη γνωριμία των παιδιών με έννοιες όπως «συμφωνική ορχήστρα», «μουσικά όργανα», «χορωδία» κ.ά. Προς την κατεύθυνση αυτή, το παραμύθι συνοδεύεται από cd, το οποίο περιέχει την αφήγηση, διανθισμένη από τραγούδια και κάποια πολύ σύντομα αποσπάσματα έργων του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
Σήμερα, τα παιδιά «βομβαρδίζονται» από την «κουλτούρα των Μέσων», την επονομαζόμενη «μαζική», με συνέπεια να ταυτίζουν τη μουσική με το star system. Συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας αντιπαιδαγωγικά talent shows, στοχεύουν να γίνουν σταρ!
Πώς θα καλλιεργήσουμε το μουσικό τους αυτί, ώστε να απολαμβάνουν τη μουσική αυτή καθ’ εαυτήν;
Θα καταφέρουμε να τα βοηθήσουμε να διαμορφώσουν μια αισθητική διαφορετική από την επικρατούσα;

Online 348 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456