Αναζήτηση βιβλίων

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΙΔΑΣ (1978-1980)

xroniko tis meropidas

Τάκης Δικαίος

Σελίδες: 234
Διάσταση: 14 × 21

Έτος έκδοσης: 2018

ISBN 978-960-564-604-2

Τιμή: 14 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Το «Χρονικό της Μεροπίδας» διαδραματίζεται στη Μεροπίδα, ένα φανταστικό ελληνικό νησί κάπου στα Δωδεκάνησα.
Αφετηρία της ιστορίας μας είναι το 1925, η αφήγηση όμως επικεντρώνεται σε γεγονότα που εκτυλίσσονται μεταξύ των ετών 1978-1980. Κεντρικοί ήρωες είναι οι Χατζηκωσταντήδες, μια παλιά και σημαντική οικογένεια του νησιού. Ο Περικλής, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, που στιγματίζεται από έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Η ξαδέρφη του η Μελιώ που καθώς ετοιμάζεται να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, μετασχηματίζεται από κορίτσι σε γυναίκα. Η μητέρα της η Μερόπη, που την καθημερινότητά της έρχεται να συγκλονίσει ένας επισκέπτης από το παρελθόν, και ο πατέρας της ο Θρασύβουλος, που από πετυχημένος γιατρός θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Μεροπίδας. Το «ψηφιδωτό» αυτό συμπληρώνεται από ένα αινιγματικό πρόσωπο που όλοι νομίζουν πεθαμένο, έναν σκηνοθέτη που καταγράφει τη δράση του προσώπου αυτού στην Αντίσταση, και τον Λευτέρη, μέλος του ΚΚΕ, που έρχεται από την Αθήνα και προσπαθεί να ενσωματωθεί στη ζωή του νησιού για να επιτελέσει την αποστολή του.
Και ενώ όλων οι ιστορίες μοιάζουν στην αρχή ανεξάρτητες, σιγά σιγά μπλέκονται η μια με την άλλη και στο τέλος τίποτα δεν θα είναι όπως πρώτα.

Online 248 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456