Γεια σου Κυρία Μουσική

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

geia sou kyria mousiki

Αριάδνη Ζήλου

Σελίδες: 40
Διάσταση: 16 × 23

Έτος έκδοσης: 2018

ISBN 978-960-564-694-3

Τιμή: 10 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Tο «Γεια Σου, Κυρία Μουσική» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό αφήγημα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.
Με πρωταγωνιστές την Κυρία Μουσική, τα παιδιά και έναν αφηγητή, τον μαέστρο, το κείμενο μέσα από τη διαλογική του μορφή αποκτά σταδιακά ύφος διδακτικό, χτίζοντας παράλληλα μία σχέση συμπάθειας ανάμεσα στην εκκεντρική αυτή Κυρία και στα παιδιά.
Μέσα από τα πρώτα πέντε κεφάλαια της ιστορίας, η Κυρία Μουσική, μία ευφάνταστη όμορφη κοπέλα, συστήνεται στους μικρούς της φίλους κάνοντάς τους γνωστά τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της και το πώς είναι δομημένος ο κόσμος της – η χώρα της.
Έτσι, κάθε κεφάλαιο αντιστοιχεί σε μία από τις βασικές ιδιότητες του ήχου πρωτίστως και κατά συνέπεια της τέχνης των ήχων, δηλαδή της Μουσικής.
Τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι το ηχόχρωμα, η ένταση, η ταχύτητα, το τονικό ύψος, η διάρκεια και οι αξίες.
Έρχονται σε επαφή με μουσικούς όρους, τις βασικές οικογένειες των μουσικών οργάνων, διάφορα μουσικά είδη, για να ανακαλύψουν πως όλα αυτά στη σύνθεσή τους αποτελούν τον μαγικό κόσμο της Μουσικής.
Παρόλο που κάποιες στιγμές –όπως αναφέρουν τα ίδια τα παιδιά στο κείμενο– η Κυρία Μουσική γίνεται δυσνόητη, η διασκέδαση και η χαρά του τραγουδιού και της ομαδικής ορχήστρας κερδίζει τις καρδιές τους.
Έχοντας στο τέλος εκτιμήσει την αξία και τη σημασία της για μία αρμονική λειτουργία του κόσμου, όταν η Κυρία Μουσική κινδυνεύει, σπεύδουν να τη σώσουν γιατί πλέον γνωρίζουν πως χωρίς αυτήν:

Δεν μπορεί ο κόσμος να υπάρξει
Η Γη μας να γυρίζει, τον ήλιο να κοιτά
Το φεγγάρι να γεμίζει, να βρέχει, να χιονίζει
Ο κόσμος θα πάψει ν’ αγαπά.