Ζήλου Αριάδνη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

zilou

Η Αριάδνη Ζήλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Μουσικολογία στο Ε.Κ.Π.Α., πιάνο και φούγκα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Το 2004 ολοκλήρωσε με «Άριστα» το μεταπτυχιακό της Μphil, «Το Θέατρο από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας» στο Ε.Κ.Π.Α. Σπούδασε δύο έτη στο εργαστήριο υποκριτικής «Άκης Δαβής» και στο Θέατρο των Αλλαγών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια devised-theatre, μουσικοθεραπείας και sound design.
Στο πλαίσιο της γενικότερης καλλιτεχνικής της επιμόρφωσης ολοκληρώνει το σεμινάριο μουσειολογίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, πολιτιστικής διαχείρισης στο ΙCCM στο Σάλτσμπουργκ, gamelan orchestra και junk music στο Dartington College.
Παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον της στη γραφή παρακολουθώντας ετήσια σεμινάρια θεατρικής γραφής στο ΙΤΙ με τον Α. Φλουράκη και στη «Σχόλη Πατάκης» με τον Β. Χατζηγιαννίδη.
Έχει πάρει μέρος σε performances ως sound designer και ηθοποιός (Η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ, The Box Ταξίδι στο Χρόνo, Αγαπητέ Θεέ, Φτερωτά Χταπόδια, Νομίζω πως ένα τετραγωνικό σου αρκεί, Ο Άμλετ αυτοκτόνησε, Dead End, κ.λπ.).
Έχουν παιχτεί τα μονόπρακτά της Ο Ξενώνας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη το 2013 και το 2017 Άρωμα Λεβάντας στο Θέατρο Επί Κολωνώ.
To 2013 ολοκληρώνει το τρίμηνο σεμινάριο δημιουργίας παραμυθιού με τον Γεώργιο Ευγενικό στο «Σπίτι των Παραμυθιών» και το 2018 το διετές πρόγραμμα «Εκπαίδευση στα Μουσεία» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Από το 2004 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον σύγχρονο χορό και τη yoga.

 

 

facebook1emailblogger1