Αναζήτηση βιβλίων

Χτύπα ξύλο

 

 

 xtypa-xylo

 

Δέσποινα Τσιτάκη

Ελληνική λογοτεχνία

Μυθιστόρημα
Σελίδες: 456
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2012

ISBN 978-960-9607-88-9

Τιμή: 16 €

Γράψτε μία κριτική

goodreads logo

 shopping cart ocelotosGR

 

 


«Γιατί εγώ; ρωτούσα και ξαναρωτούσα όλον αυτό το μήνα. Γιατί εγώ; Γιατί σε εμένα; ρώτησα το σύμπαν και τι ήθελα και το έκανα.

«Και γιατί όχι;», άκουσα πολύ καθαρά, αλήθεια λέω, το άκουσα πολύ καθαρά όπως ακούω και τη Μάγια να γαυγίζει έξω. Εγώ που δεν ακούω ποτέ, που νομίζω ότι κάνω προσευχές στον βρόντο και κανείς δεν με ακούει, άκουσα μια αμετάκλητη φωνή να λέει «και γιατί όχι;».

 Το εκρηκτικό περιεχόμενο ενός κίτρινου φακέλου οδηγεί την ηρωίδα στα απρόσμενα μονοπάτια μιας αποκάλυψης. «Πώς πεθαίνει κανείς;», αναρωτιέται.  Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους και ψευδαισθήσεις της, που την οδηγούν στο πιο βαθύ και ιερό ταξίδι. Ο μέχρι τότε κόσμος της καταρρέει, οι σχέσεις διαρρηγνύονται, οι πεποιθήσεις αλλάζουν. Μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι περιπλάνησης –συντροφιά με λίγα ζώα– σε έρημα δάση και γραφικά χωριά, δίνει αγώνα επιβίωσης σωματικό, ψυχικό όσο και πνευματικό. Παράλληλα εξερευνεί τα όρια των δυνατοτήτων που κρύβει μέσα της, ξεδιπλώνοντας έτσι το πραγματικό νόημα της ζωής σε όλο του το μεγαλείο.