Αναζήτηση βιβλίων

Αντωνίου Έλενα

antoniou elena

Γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου σε μία μικρή πόλη της Κωπαΐδας. Με την άπλα του κάμπου τριγύρω, απόλαυσα τη γνωριμία με τη φύση, την άνεση των ανθρώπινων σχέσεων και παραδόσεων και φυσικά το παιχνίδι. Στη συνέχεια μετακόμισα σε μία όμορφη γειτονιά των Αθηνών που ετοιμαζόταν για κηπούπολη, αλλά ακολούθησε την τύχη πολλών άλλων τσιμεντένιων περιοχών. Πάντως πρόλαβα να παίξω σε αλάνες, κι ευτύχησα να ζήσω την εμπειρία των παππουδογιαγιάδων και από τις δύο πλευρές, οπότε το παιχνίδι, το παραμύθι, οι νουθεσίες, οι παρηγοριές, τα καλοπιάσματα και τα μαλώματα ήταν σε καθημερινή διάταξη και διάθεση, και όχι πάντα με την ίδια σειρά.
Από παιδί μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου, να ζωγραφίζω και να διαβάζω πολύ. Εννοείται πως τα παραμύθια ήταν η αρχή.
Μεγαλώνοντας, με απορρόφησαν άλλες δραστηριότητες, αφού εργάστηκα για πολλά χρόνια σε εντελώς διαφορετικό τομέα. Όμως οι πρώτες αγάπες από ό,τι φαίνεται δεν ξεχνιούνται κι έτσι βρέθηκα με κάποιες αφορμές να γράφω τα δικά μου παραμύθια.
Έκανα μαθήματα εικονογράφησης με τον Σβετλίν Βασίλεφ στον Ιανό και με την Ελευθερία Ντέλλα στο Μικρό Πολυτεχνείο, για να λύσω αρκετές απορίες μου σχετικά με το πώς –με ποιους κανόνες δηλαδή– εικονογραφείται ή και δομείται ένα παραμύθι. Η εμπειρία αυτή με έκανε να σεβαστώ ακόμα περισσότερο την αξία που έχουν τα καλογραμμένα και όμορφα εικονογραφημένα παραμύθια για τα παιδιά.

«Η μικρή συκιά του βράχου και το μαγικό δαχτυλίδι της νεράιδας» είναι το πρώτο παραμύθι που γράφω και εικονογραφώ η ίδια.

facebook1emailblogger1

Online 582 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456