Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Gentile Angela

 

gentileΗ Άντζελα Τζεντίλε, γεννήθηκε στην πόλη Μπερίσο στην Αργεντινή και σήμερα ζει και εργάζεται ως καθηγήτρια λογοτεχνίας στη Λα Πλάτα. Φοίτησε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια της Ιταλίας. Συνεργάστηκε με το Κέντρο Ιταλικών Σπουδών (UNLP) και έλαβε μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση (Πανεπιστήμιο Flasco). Πήρε μέρος στο Εθνικό Σχέδιο Ανάγνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού. Συμμετείχε ως προσκεκλημένη στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Βενεζουέλας (2013) και στη Συνάντηση των Ποιητών του Τέλους του Κόσμου, στη Γη του Πυρός, το 2016. Πήρε το Εθνικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στη Λογοτεχνία, στη Μπιενάλε 1985–1987,
που οργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Δικαιοσύνης καθώς και το βραβείο Κήρυκας για τον Απεικονιστικό Τύπο από το Ίδρυμα Βιβλίου του Μπουένος Άιρες το 2009.

 

Έχουν εκδοθεί τα έργα της:
Σκηνογραφίες και Ύμνοι της Ετρουρίας (Εκδ. Fenix).
Γλώσσες και τραγούδια από τα λίκνα των μεταναστών
(χορηγία UNESCO).
Ελεφαντόδοντο
(Εκδ. Cuadrícula),
Πρωτότυπα Λόγια
(Εκδ. Mendioca),
Σκέψεις για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία (Llongseller).
Διαλεκτική της ανάγνωσης, των βιβλίων και των διαμεσολαβητών (Corregidor).
Η Ελληνική Διασπορά στην Αμερική (Hespérides).
Έχει συνεργαστεί με το φημισμένο εκδοτικό οίκο Casa de las Américas, στην Cuba. Το έργο της έχει συμπεριληφθεί στη μεγάλη ανθολογία ποίησης Χουάν Γκέλμαν του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, το 2014.

Online 600 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456