Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Ο τσιφλικάς

 
 
Ο ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ της Αλήθειας Ευπραξιάδου είναι ένα αμιγώς ιστορικό μυθιστόρημα με κοινωνική χροιά. Πρόκειται για ένα πραγματικά απαιτητικό βιβλίο, του οποίου η ανάγνωση απαιτεί συγκέντρωση και προσήλωση εξ'αιτίας του πλήθους των ιστορικών αναφορών του.
Η γραφή της συγγραφέως ρέει ευχάριστα και γρήγορα με αποτέλεσμα το μυθιστόρημα να διαβάζετε απνευστί. Το πλήθος των ιστορικών αναφορών που έντεχνα η συγγραφέας προσθέτει στον ρου της μυθιστορίας, το κατατάσσουν στα διαμάντια της λογοτεχνίας. Αν και σε σημεία ήταν υπερβολική η ιστορική του διάσταση, δεν μείωσε στο ελάχιστο την αξία του έργου μια και τα μηνύματα τα οποία βομβαρδίζουν τον αναγνώστη προσθέτουν μια ανυπέρβλητη αξία στο έργο. Κάθε αναγνώστης που θα το διαβάσει θα επαναλαμβάνει συχνά μια φράση: "Η ιστορία επαναλαμβάνεται".
Με μαεστρία και επιδεξιότητα η Αλήθεια Ευπραξιάδου κατάφερε να μπλέξει τον ρου της μυθιστορίας της με την ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα από το 1880 ως και 1960. Τα ιστορικά γεγονότα επηρεάζουν τους ήρωες του μυθιστορήματος και τους στιγματίζουν πετυχαίνοντας έτσι να πλάσει ένα οικογενειακό ιστορικό. Η οικογένεια Σπέη γνωρίζουν την άνθηση, τη δόξα, τον πλούτο και την ευτυχία, αλλά γνωρίζουν και τη δυστυχία και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εθνική δυστυχία των ιστορικών γεγονότων που στιγμάτισαν τον ελληνικό λαό.
Ένα βιβλίο, το οποίο κάποιος λάτρης των ιστορικών μυθιστορημάτων, θα λατρέψει χωρίς αμφιβολία. Μονάχα όταν το διαβάζετε να είστε βαθιά συγκεντρωμένοι σε αυτό για να κατανοήσετε την ιστορική αναδρομή. Ένα βιβλίο κοπιαστικό στην ανάγνωση όσο και στη συγγραφή του φαντάζομαι μια και η βιβλιογραφική έρευνα -και όχι μόνο- σίγουρα ήταν χρονοβόρα αλλά και ψυχοφθόρα. Συγχαρητήρια για την έρευνα αλλά και τα εξαιρετικά μηνύματα που περνιούνται στον αναγνώστη.

Online 163 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456