Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Οι μαριονέτες του Ρίο Νάπο δεν χορεύουν Τάγκο

 

Αναπλέοντας τον ποταμό Νάπο, ξεκινώντας από το Ικίτος του Περού μ' ένα σαπιοκάραβο, μια παρέα 9 νεαρών βουτηγμένων σ' ένα υγρό τροπικό περιβάλλον, δοκιμάζει φυσικά και ψυχικά όρια. Η παραμονή του συγγραφέα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρες της Νότιας Αμερικής του δίνει την αφορμή να καταθέσει με μια πυκνή καλειδοσκοπική  γραφή, νοήματα, αναζητήσεις, κρίσεις, συναισθηματικές διεξόδους. Χωρίς κοινοτοπίες, ευκολίες και κλισέ, μέσα από καλοδουλεμένους χαρακτήρες, αναπτύσσει τη δική του θέση και φιλοσοφία με ιδιαίτερα ευφυές πλάνο, με αλληγορίες, μεταφορές και λεπτό χιούμορ. Μας κερνά ξωτικές γεύσεις και ποτά, με μουσική υπόκρουση νοτιοαμερικάνικων ρυθμών και όπερας, για να μας οδηγήσει μισομεθυσμένους από δύσβατα υγρά μονοπάτια, σε άγνωστους πολιτισμούς και σε συναντήσεις με ανθρώπους μακρυά από το "σύγχρονο πολιτισμό", αλλά πιό κοντά στο ανθρώπινο. Οι αληθινές μικρές υπάκουες μαριονέτες τελικά είναι δίπλα μας. Τις βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά στον καθρέφτη μας.

Σταύρος Σταμπέκης


Το βιβλίο με πήρε μαζί του σε ένα συναρπαστικό ταξίδι περιπλάνησης και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μου άνοιξε νέους ορίζοντες αναζήτησης διαφορετικών προσεγγίσεων και επαναπροσδιορισμού της ζωής. Εύστοχες μαθηματικές και μουσικές αναφορές πλαισιώνουν την αφηγηματικότητα και τη γλωσσοπλαστική ικανότητα του ταλαντούχου νεαρού συγγραφέα.

Φλώρα Ζήκου


Σας είπα για τις μαριονέτες του ρίο νάπο που δεν χορεύουν τάνγκο; καταπληκτικό βιβλίο. Ταξίδι... Με δεδομένο οτι ο συγγραφέας του ταξιδεύει τωρα στη ινδονησία και μελετά την αρχαία μουσική τους, μετά το πτυχίο του στα μαθηματικά και το μεταπτυχιακό του στη διαχείρηση περιβάλλοντος, καθιστά το βιβλίο must! Μικρό, χαρούμενο αλλά αφυπνιστικό ως προς τις επιλογές μας σ' αυτή τη ρημάδα τη ζωή, χιούμορ και σαρκασμός μαζί! Τώρα το ότι γνωρίζω τον συγγραφέα απ' τα 15του, και το πως ανοίγει τους δρόμους του στη ζωή με κάνει πιο δύσκολη αναγνώστρια όταν αρχίζω τα βιβλία του και πιο φανατική όταν τα τελειώνω.

ARIANNA VAGOURDI/ ΒΑΓΟΥΡΔΗ

 


Υπέροχο!!!!!!!!!!! Μπράβο του συγγραφέα, σε ταξιδεύει με τρόπο μαγικό και παραμυθένιο διατηρώντας την ικανότητα να περνάει τα μηνύματα του ..σαν παραμύθι!

Diana Nassiopoulou

 

 

Online 122 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456