Η διαδικασία

αυτοεκδοση διαδικασια

Για την έκδοση του βιβλίου σας δεν είναι απαραίτητη η προσωπική σας παρουσία στον εκδοτικό οίκο. Όλη η διαδικασία έκδοσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ανεξάρτητα απο τον τόπο κατοικίας σας είτε είναι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

  1  

Κατοχυρώνετε το έργο σας. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: α) Μέσω ΕΛΤΑ, δηλαδή τυπώνετε το κείμενό σας, και ταχυδρομείτε το αντίτυπο συστημένο στον εαυτό σας. Όταν παραλάβετε το φάκελο δεν τον ανοίγετε, απλά τον κρατάτε ως αποδεικτικό ό,τι είστε ο πρώτος παραλήπτης και δικαιούχος του έργου. β) Σε συμβολαιογράφο, ο οποίος θα σας ενημερώσει για την όλη διαδικασία.

 

  2  
Επικοινωνείτε με τον Oσελότο για να σας ενημερώσουμε για το τι ακριβώς κάνουμε. Σας στέλνουμε με e-mail ένα προσχέδιο της σύμβασης για να τη μελετήσετε με την ησυχία σας. Στην πρώτη μας προσωπική επαφή σάς κατατοπίζουμε καλύτερα και μας παραδίδετε το χειρόγραφό σας ή τα ηλεκτρονικά αρχεία του βιβλίου σας.

 

  3  
Γίνεται η πρώτη βασική ανάγνωση των κειμένων από επιμελητή μας. Σας ενημερώνουμε για ό,τι εργασίες είναι αναγκαίες (ορθογραφική διόρθωση, επιμέλεια κ.λπ.) και σας κάνουμε προτάσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση. Σε αυτή τη φάση, ανάλογα με την εμπορικότητα που μπορεί να έχει το βιβλίο και την οικονομική δυνατότητα του συγγραφέα, συζητάμε και για τον αριθμό των αντιτύπων που θα πρέπει να παραχθούν.

 

  4  
Κοστολόγηση του βιβλίου. Το κόστος του κάθε βιβλίου εξαρτάται από τη διάσταση, τον αριθμό των σελίδων, τον αριθμό των αντιτύπων, τα χρώματα και το είδος του εξωφύλλου.

 

  5  
Συμφωνητικό. Με ιδιωτικό συμφωνητικό για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, επισφραγίζεται η καλή μας συνεργασία.

 

  6  

Επιμέλεια-διόρθωση κειμένων και σχεδιασμός του layout του βιβλίου. Ενώ ο επιμελητής των κειμένων ασχολείται με τη διόρθωση, ο συγγραφέας συνεργάζεται στενά με το ατελιέ προκειμένου να καταλήξουν στο σχέδιο του βιβλίου, του εξωφύλλου, των διακοσμητικών που ίσως χρησιμοποιηθούν κ.λπ.

 

  7  

 Έγκριση των εργασιών. Αφού ο συγγραφέας ελέγξει, αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή και κατόπιν σε εκτύπωση το σύνολο του βιβλίου δίνει την έγκρισή του προκειμένου να προχωρήσουμε στο στάδιο της εκτύπωσης.

 

  8  
Εκτύπωση, βιβλιοδεσία. Παρακολουθούμε την εκτύπωση και τη βιβλιοδεσία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ΤΕΛΕΙΟ.

 

  9  

Ο συγγραφέας παραλαμβάνει τον αριθμό των αντιτύπων που έχει συμφωνηθεί και μένουν στον Οσελότο τα αντίτυπα που πρόκειται να διακινηθούν αρχικά στα βιβλιοπωλεία και αλλού.

 

 10 

Σε συνεργασία με το συγγραφέα αποστέλονται από τον Οσελότο τα δελτία τύπου, οι ενημερώσεις σε όλους τους φορείς (Βιβλιονέτ, ΟΣΔΕΛ κ.λπ.). Ενημερώνονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα ενώ παράλληλα γίνεται η διανομή στα φυσικά βιβλιοπωλεία, τους χονδρεμπόρους και όπου αλλού έχει συμφωνηθεί.

 

Ζητήστε μας προσφορά

ΟΝΟΜΑ*
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ:*
ΔΙΑΣΤΑΣΗ:*
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ (δείτε υπολογισμό σελίδων στην αρχή της φόρμας)*
Ο αριθμός των σελίδων περιλαμβάνει την εικονογράφηση;
Πόσες λέξεις είναι το αρχείο σας;
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ*
ΧΑΡΤΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕΛ.
ΕΞΩΦΥΛΛΟ*
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ*
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιθυμώ να λάβω προσχέδιο συμφωνητικού
Ενημερώθηκα για τον Οσελότο από:*
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Word Verification:

 

Star Rating:
Τα σχόλιά σας:
Word Verification:

 

 

Online 124 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456