Αναζήτηση βιβλίων

Ευπραξιάδου Αλήθεια

 

efpraxiadou

Η Αλήθεια Ευπραξιάδου γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παρίσι.
Είναι διπλωματούχος της  γαλλικής λογοτεχνίας, ατομικής ψυχολογίας – προσωπολογίας και αισθητικής.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα άρθρα με γυναικείο περιεχόμενο στην εφημερίδα «Μακεδονία» με το όνομα Θούλα Σεργιάδου.
Πρωτοεμφανίστηκε με το βιβλίο της « Ένα ποτήρι νερό με γεύση από Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη – Μια μυθιστορία από το 1830 έως το 1930»,
University Studio Press, 1996.
Η σειρά  «Μύθοι και Ιστορήματα»  είναι 12 μεγάλα Ελληνικά παραμύθια. Τα πρώτα 8 εκδόθηκαν από τις εκδόσεις «Δίον».
Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία κυκλοφορεί το βιβλίο της «24 Ερωτικά Γράμματα»  και τα διηγήματα «Αχ. Τι ιστορίες κι αυτές για γέλια και για κλάματα».
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου και της Εταιρίας συγγραφέων Βορείου Ελλάδος.
Βραβεύτηκε από τον σύνδεσμο εκδοτών Βόρειας Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου νοτιανατολικής Ευρώπης για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα. Αναφέρεται στην εγκυκλοπαίδεια Βορειοελλαδιτών λογοτεχνών, στη «Λογοτεχνική Δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας  1875-2007»  και στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής  Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Online 302 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456