Αναζήτηση βιβλίων

Τεγόπουλος Χρήστος

 

tegopoulosΟ Χρήστος Τεγόπουλος είναι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλικής γης. Γεννήθηκε στο Βλοχό Καρδίτσας το 1960.
Εξ απαλών ονύχων έδειξε μια έμφυτη ροπή προς τα γράμματα και τις τέχνες. Νεαρός, απέσπασε πανελλήνιο βραβείο στη ζωγραφική και διακρίθηκε στην ποίηση. Ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου: τον πεζό, τον έμμετρο, το δοκίμιο, την αρθρογραφία και την κριτική.
Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Urbino Italia, κοντά στον διεθνούς φήμης καθηγητή των Κλασικών Ελληνικών Γραμμάτων Bruno Gentili. Ειδικεύτηκε στην προϊστορική αρχαιολογία. Έχει εκπονήσει μελέτη σχετική με τον προϊστορικό πολιτισμό της Θεσσαλίας και ασχολήθηκε με το λαϊκό δρώμενο των αναστενάρηδων (μικρή μελέτη). Σπούδασε, επίσης, Δημοσιογραφία και ασχολήθηκε με την αρθρογραφία. Πέραν της ποίησης, ασχολείται τόσο με το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι όσο και με το ρεμπέτικο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει και εργάζεται στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Online 237 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456