Αναζήτηση βιβλίων

Αττιτή Φωτεινή-Χλόη

atiti

Η Φωτεινή-Χλόη Αττιτή γεννήθηκε μια Πρωτοχρονιά στην Ρόδο. Τα πρώτα της παιδικά χρόνια τα έζησε στον Πειραιά και από την ηλικία των 10 ετών ζει μόνιμα στην Σύμη. Το 1999 εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Παράδοση στην γεύση», με χορηγία του Δήμου Σύμης και τα έσοδα διετέθησαν για το σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 2000 εκδίδει λυρικά πεζογραφήματα με τίτλο «Γαλάζια ερωμένη» και το 2006 την μελέτη «Αι της γαστρός ηδοναί» με αρχαίες συνταγές (εκδόσεις Εκάτη). Το 2009 εκδίδει το «Γευστικό Καλαντάρι» ένα μικρό χρηστικό βιβλίο, σε στυλ ημερολογίου με συνταγές Συμιακές, χωρισμένες ανά μήνα. Επίσης έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα, σε συμιακιά διάλεκτο «Ησαΐα Δήμαρχε», «Ο άγιος Αβυσσινέτζος», η «Φτονιάρα» κι ο «Κουμνενής ο Σκρούτζος». Το 2006 ιδρύει τον γυναικείο συνεταιρισμό «Αιγιαλίς», με σκοπό την διάσωση και διάδοση των συμιακών χειροτεχνημάτων, προϊόντων και γλυκών. Η ενεργή συμμετοχή της στην Ένωση Γυναικών Σύμης σκοπό έχει την διαφύλαξη τής παράδοσης και ειδικά του τομέα τής γαστρονομίας της παλαιάς Σύμης. Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για παιδιά που έχουν κτυπηθεί από καρκίνο.

facebook1emailblogger1

Online 598 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456