Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Δρούγκα Μαρία Shaefer

 

 

drouga mariaΓεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λεόντιο ένα μικρό χωριό μόλις έντεκα χιλιόμετρα από την Νεμέα της Κορινθίας. Τα πρώτα μου γράμματα τα έμαθα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού μου και τελείωσα το Λύκειο στην Νεμέα. Το 1978 άρχισα τις Νομικές σπουδές στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τελείωσα τις σπουδές μου το 1983. Ακολούθησε η πρακτική εξάσκηση Δικηγορίας στην Αθήνα και ο διορισμός μου σαν ελεύθερη δικηγόρος στον δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το1985. Το 1987 μετανάστευσα στην Γερμανία. Το 1988 επισκέφθηκα το πανεπιστήμιο „Ruhr“ στην πόλη Bochum για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στα Νομικά στο πανεπιστήμιο, „Ludwig-Maximilians“, του Μονάχου. Εδώ και μερικά χρόνια εργάζομαι σαν υφηγήτρια της ελληνικής γλώσσας σε Δημόσιο Γερμανικό σχολείο (VHS ) και σε ιδιωτικά ινστιτούτα γλωσσών. Σε ηλικία περίπου δώδεκα χρονών ανακάλυψα την αγάπη μου για την ποίηση. Η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο αναστάτωσε την ψυχή μου και ο πόνος έπρεπε να επουλωθεί με τη μεταφορά των συναισθημάτων μου στο χαρτί.
Η φύση, οι άνθρωποι, η ζωή, ο θάνατος και οι αναπόφευκτες σχέσεις που όλα αυτά διέπουν, έκαναν τον εαυτό μου να επαναστατεί. Μία επανάσταση με όπλο την ποίηση. Η ποίηση ήταν και είναι για μένα μία απελευθέρωση από τον αδύνατο εαυτό μου!  Είναι μια αστείρευτη πηγή θέλησης για την νικηφόρα ανταπόκριση στις παγίδες του κόσμου. Είναι κάτι σαν ελιξίριο που βουτάω μέσα του και αναγεννιέμαι, και μέσα από αυτήν την αναγέννηση αναδύεται ένας καινούργιος στρατιώτης, που έχει πάλι την δύναμη να κρατάει την ασπίδα και την θέση του στο πεδίο της μάχης απέναντι στην ζωή.
Η συλλογή "Αιώνια μπερδεμένα" περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος επί το πλείστον ποιήματα που γράφτηκαν στη νεανική μου ηλικία. Τα ποιήματα που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα μέχρι πρόσφατα και το αφιερώνω σε όλους όσους διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας. Η δεύτερη ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Χωρίς πανοπλία» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οσελότος το καλοκαίρι του 2012.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Online 244 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456