Αναζήτηση βιβλίων

Κουλιάκη Χρύσα

kouliaki

Η Χρύσα Κουλιάκη γεννημένη στην Αλεξανδρούπολη σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο τμήμα στο Π.Μ.Σ. «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες», τις οποίες ολοκλήρωσε με άριστα και πρόσφατα έγινε δεκτή ως υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο Τμήμα.

Η επιμόρφωσή της σχετίζεται με την παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων, σχετικών με: την Ιστορία κι Εκπαίδευση, τη Διδακτική της Ιστορίας, τη Διδακτική αξιοποίηση του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, τη Δημιουργία Ντοκιμαντέρ «ως εργαλείο στην Εκπαίδευση- Προσωπική μαρτυρία και Ιστορία», την Προφορική Ιστορία. Εργάζεται ως Φιλόλογος στην Ιδιωτική και Δημόσια Εκπαίδευση.

Το παρόν βιβλίο στηρίζει την πρώτη επίσημη ερευνητική προσπάθεια της, η οποία αφορά στη διπλωματική της εργασία και ολοκληρώνεται με την κινηματογραφική της αποτύπωση με το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ: «Ιχνηλατώντας την εβραϊκή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη του μεσοπολέμου». Δημοσίευση άρθρου: «Αξιοποιώντας τη λογοτεχνία στη διδασκαλία της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου: Η έννοια του ιμπεριαλισμού μέσω του “Πολιτικού Καβάφη του Τσίρκα”, Νέα Παιδεία, τ. 163, Αθήνα 2017.

Διάκριση: Πρώτο Βραβείο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Εκπαιδευτικών 2018 στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζουμε βιωματικά το παρελθόν: αφηγήσεις (μαρτυρίες) από την οικογενειακή, την τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία», που προκήρυξε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία».

facebook1emailblogger1

Online 618 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456