Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Μαζίτσος Διονύσης [Mazitsos Dionysis]

 

 

mazitsosΚαλλιτεχνικό ψευδώνυμο: Δημήτρης Σταδάς ή el tonto

- Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1978 στην Αθήνα.
- Στο δημοτικό, πήρε τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής με δασκάλα την ηθοποιό και σκηνοθέτη Αναστασία Μπασά.
- Το 1991 βραβεύτηκε από την εφημερίδα «Τα νέα» για την συμμετοχή του στην συγγραφική ομάδα της παιδικής εφημερίδας «Μαίρη Πόπινς».
- Το 1994 τελείωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο. Την ίδια χρονιά βραβεύεται για τα ζωγραφικά του έργα σε σχολικό διαγωνισμό. Τo 1994 μετά τη συμμετοχή του στην ερασιτεχνική θεατρική παράσταση «Ματωμένος γάμος», εμπνεύσθηκε για το θεατρικό του έργο «Το φάντασμα».
- Το 1996 αποφοιτά από το 1ο Τεχνικό Λύκειο Φιλαδέλφειας.
- Το 1998 εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
- Το 2001 σκιτσάρει μια σειρά γελοιογραφιών σχετική με το χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο που ακολούθησε, και αργότερα την ίδια χρονιά συνεργάζεται με το περιοδικό «ΕΝΝΕΑΔΑ» ως σκιτσογράφος.
- To 2000-2001 και το 2003 παρακολουθεί σεμινάρια θεάτρου στην δραματική σχολή «ΙΑΣΜΟΣ».
- Το 2003 αφού ξαναέγραψε «Το φάντασμα» με καινούριες σκηνές, βραβεύτηκε με έπαινο στον 22ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο «Δημήτρης Σταδάς».
- To 2005 γίνεται μέλος της Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών Ελλάδος.
- Το 2004 με 2007 συμμετείχε ενεργά σε διάφορους πανελλαδικούς και μη, ζωγραφικούς και συγγραφικούς διαγωνισμούς.
- Το 2006 τελείωσε το ΙΕΚ Μεταμόρφωσης.
- Από το 2005 έως το 2010 έχει δουλέψει ως ανιματέρ, (Διασκεδαστής), σε διάφορες εκδηλώσεις.
- To 2011 και 2012 συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς σεναρίων ταινιών μικρού μήκους.
- Το 2012 επίσης, γίνεται μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «O AΠΕΛΛΗΣ».
Από το 2001 και μετά απασχολείται στο Υπουργείο Πολιτισμού σαν εποχικός υπάλληλος, και από το 2011 σαν μόνιμος υπάλληλος. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων και μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να γράφει και να ζωγραφίζει.
 
Ταινίες:
- Το 2008 παίζει και σκηνοθετεί στην πρώτη του ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους «Το κορίτσι στο παγκάκι και ο άλλος», βασισμένο σε δικό του θεατρικό κείμενο.
- Το 2012 συμμετέχει στην ομάδα παραγωγής της ταινίας μικρού μήκους «Περιμένοντας τον... κοντό!», βασισμένο σε δικό του σενάριο.
 
Βιβλία:
- Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με μικρά διηγήματα με γενικό τίτλο «Τα μεζεδάκια».
- Το 2011 εκδόθηκε το βιβλίο του με τίτλο «Θεατρικά Ανέκδοτα και άλλα…».
- Το 2012 συμμετέχει στην ομάδα συγγραφέων του «Οσελότου», που έκδωσε την ίδια χρονιά το βιβλίο «Τα παραμύθια του Οσελότου», με το παραμύθι «Το πάθημα του σκύλου».
- Το 2013 επίσης κυκλοφόρησαν «Τα μεζεδάκια» και τα «Θεατρικά ανέκδοτα και άλλα…» σαν e-book και την ίδια χρονιά συμμετέχει στην ομάδα συγγραφέων του «Οσελότου», που έκδωσε το βιβλίο «Τα παραμύθια του Οσελότου 2», με το παραμύθι «Η γάτα που ήθελε να γίνει Οσελότος ».
- Το 2014 εκδόθηκε Η ποιητική συλλογή «Τα μουσικά ποιήματα ενός φεγγαροπαρμένου» και το βιβλίο και το e-book με θεατρικά έργα και σενάρια ταινιών μικρού μήκους, «Θεατρικά Σφηνάκια» και το βιβλίο και το e-book, «ανέκδοτα για ταχυδακτυλουργούς».
- Το 2015 εκδόθηκε το βιβλίο με σκίτσα του «Όχι στα βαθειά παιδί μου!» και την ίδια χρονιά συμμετέχει στην ομάδα συγγραφέων του «Οσελότου», που έκδωσε το βιβλίο «Τα παραμύθια του Οσελότου 3», με το παραμύθι «Ο Φασόλης».
- Το 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του «Το σπαθί των λεόντων».
- Το 2017 εκδόθηκαν τα βιβλία «Αρίστος και Σάσα» και «Καλόβουλος και Ροδοφύλλη» .
- Το 2018 εκδόθηκε το βιβλίο «Ο Λούλης ο δρακούλης και το τέρας που ξέρναγε φωτιά» .
 
Εκθέσεις ζωγραφικής:
- Το 2012 συμμετείχε: α) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη ΄΄ΛΕΦΑ΄΄ και β) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος», εκθέσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «O AΠΕΛΛΗΣ».
- Το 2013 συμμετείχε α) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην αίθουσα Τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και β) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα της Χ.Α.Ν. Αθηνών, εκθέσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «O AΠΕΛΛΗΣ».
- Το 2014 συμμετείχε α) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» και β) στην αίθουσα της Χ.Α.Ν. Αθηνών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «O AΠΕΛΛΗΣ».
- Το 2015 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην αίθουσα Τέχνης του Δημαρχείου Περιστερίου.
- Το 2016 συμμετείχε α) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην αίθουσα Τέχνης «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ» β) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην αίθουσα εκδηλώσεων στην πρεσβεία της Αιγύπτου.
- Το 2017 συμμετείχε α) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην αίθουσα τέχνης «Contemporary Space Athens» β) στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας- γλυπτικής στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

- Το 2018 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής- αγιογραφίας γλυπτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ».

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


 

Artistic Pseudonym: Dimitris Stadas aka el tonto
- Born: May 29, 1978, Athens

EDUCATION AND EMPLOYMENT HISTORY:
- Primary school: received initial acting tuition from the actress and director Anastasia Basa.
- 1991: received award from “Ta Nea” newspaper for participation in the team of writers for the children’s newspaper “Mary Poppins”.
- 1994: matriculated from the Experimental High School in Athens and received award for paintings in a school competition. After participating in an amateur theatre production of the play “Blood Wedding”, was inspired to write the play “The Ghost”.
- 1996: matriculated from the 1st Technical Lyceum in Philadelphia, Athens.
- 1998: compulsory military service.
- 2001: completed a series of cartoon drawings in connection with the 9/11 attacks and the subsequent war, and worked as an illustrator for “ENNEADA” magazine later the same year.
- 2000-2001, 2003: attended theatrical seminars at “IASMOS” school of drama.
- 2003: rewrote “The Ghost”, including new scenes, and was awarded with distinction at the 22nd Pan-Hellenic Literature Competition organized by the Pan-Hellenic Literary Union, using the pseudonym ‘Dimitris Stadas’ for the first time.
- 2005: became a member of the Greek Academy of Magicians.
- 2004-2007: actively participated in Pan-Hellenic painting and writing competitions.
- 2006: graduated from Metamorphosis College of Private Education.
- 2005-2010: employed in children’s entertainment.
- 2011-2012: participated in a competition for short film screenplays.
- 2012: became a member of the Greek Association of Visual Arts “Apellis”.
- 2001-Present: worked at the Ministry of Culture as a part-time and then, from 2011, a full-time employee, but has never stopped writing or painting.

Online 242 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456