Αναζήτηση βιβλίων

Νικολακοπούλου Ευτυχία

nikolakopoulouΗ Ευτυχία Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής Άγιος-Ιωσήφ. Είναι Διδάκτωρ της Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.(ΕΚΠΑ). Σπούδασε στο Παρίσι, και είναι κάτοχος του πτυχίου Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Παρίσι 3. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Γαλλική Λογοτεχνία και Πολιτισμό Παρίσι 4, καθώς και Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Παιδαγωγικής κατάρτισης Παρίσι 3.
Είναι μέλος του Πειραϊκού Συνδέσμου του Πειραιά, και μέλος της UNESCO.
Έχει διδάξει στη  γαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ, στο Κολέγιο Αθηνών και στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Επίσης έχει διδάξει στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ανήκει στο μητρώο των Εκπαιδευτών Γαλλικής Γλώσσας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Είναι δοκιμιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ομπρέλα, Έρευνα, Πειραϊκά Γράμματα, Ιστορικά Γράμματα, Εικονογραφημένη Ιστορία, Φιλολογική Πρωτοχρονιά.
Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία με τους τίτλους, «Συγκριτική Φωνητική Μελέτη Ελληνικής και Γαλλικής Γλώσσας» (1981), «Συγκρούσεις  λογικής και Φαντασίας στους ήρωες του Μολιέρου», (2003),  «Δομές Ευρωπαϊκής Ένωσης» (2003), Το Παρίσι του Φλωμπέρ, 19ος αιώνας»(2011).
Είναι Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι υποψήφια σχολική Σύμβουλος.
Κύρια ενδιαφέροντά της είναι τα θέματα και τα συγγράμματα που προάγουν την Γαλλική Γλώσσα και τον Πολιτισμό.

Το βιβλίο της με τίτλο "Το Παρίσι του Φλωμπέρ" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οσελότος το 2011.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Online 297 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456