Αναζήτηση βιβλίων

Αναστασάκη Καλλιπόπη

 

anastasakiΓεννήθηκα στην Ερμούπολη της Σύρου.

Τα παιδικά μου χρόνια περιπλανήθηκα πολύ, εξ ανάγκης, μ’ εφηβικό σταθμό την πρωτεύουσα και σημερινή επιλογή το νησί της Τήνου.

Έχω γεννήσει δύο παιδιά και προσπαθώ να μεγαλώνω μαζί τους κάθε μέρα. Από μικρή κουβάλαγα μαζί μου πάντα ένα βιβλίο κι ένα μολύβι στο δεξί μου χέρι. Τώρα πια έχει προστεθεί κι ένα ζευγάρι γυαλιά πρεσβυωπίας ως χαρακτηριστικό γνώρισμά της καλημέρας μου. Συνήθισα να διαβάζω και ν’ ακολουθώ τις ζωές και τις εικόνες άλλων, ψάχνοντας πίσω απ’ τις δικές τους λέξεις τ’ ανείπωτα της σκέψης. Έτσι άρχισα να γράφω ακούγοντας και παρατηρώντας γύρω μου και μέσα μου. Προσπάθησα να ξεφύγω απ’ αυτό το μικρόβιο της γραφής, που σε παίρνει μαζί του και πραγματικά δεν ξέρεις που θα σε πάει, ξεκινώντας τις σπουδές μου.

Πρώτα στη γαλλική γλώσσα κι αργότερα πολύ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού με τελευταίο σταθμό μου το μεταπτυχιακό τμήμα της Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων. Τελικά δεν τα κατάφερα να ξεφύγω και πρωτοπαρουσιάστηκα στη συλλογική ποιητική συλλογή «Ένα βιβλίο ποίησης» των εκδόσεων Γαβριηλίδης, το 2011. Τελικά νομίζω πως μόνο γράφοντας θα τα καταφέρω.

Διαβάζοντας και σημειώνοντας στο ενεργητικό μου ταξίδια χωρίς οχήματα, ελπίζοντας στο χαμόγελο και στα θαύματά του, ως αντιβίωση στις ιώσεις της εποχής μας.

 

Online 222 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456