Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Μπης Παναγιώτης

 

Δηλώνω απλός μαθητής του δασκάλου των δασκάλων φύση-σύμπαν-γίγνεσθαι, του οποίου και αναπόσπαστο μέρος είμαστε, «γηράσκω αεί διδασκόμενος», ισότιμος παρατηρητής παντός εμπίπτοντος στο πεδίο παρατήρησης, πάντοτε επιδιώκοντας την εαυτό-παρατήρηση-αυτοσυνείδηση, βέβαιος πως «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», βέβαιος πως «η γνώση είναι άγνοια», συγχρόνως βέβαιος πως «το να πιστεύεις πως η άγνοια είναι γνώση είναι αρρώστια», βέβαιος για το αβέβαιο των βεβαιωμένων, σταθερά επιδιώκοντας τη διάκριση του αληθινού από το έχον μορφή αληθινού, του ιερού από το έχον μορφή ιερού, του αυθεντικού από την υποκρισία.

Επιπλέον και κυρίως, βέβαιος πως η αλήθεια δεν είναι υπόθεση ανακάλυψης αλλά μάλλον αποκάλυψης για κάθε τι το οποίο εμπίπτει στο πεδίο παρατήρησής μου. Επιδιώκω σταθερά να πληρώ τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε η αποκάλυψη να συμβεί. Επειδή η αποκάλυψη είναι αδύνατον να συμβεί όσο ο εαυτός-εγώ κινείται, είναι ευνόητο πως για να προκύψει, αν και όταν προκύψει, ο εαυτός-εγώ πρέπει να σιωπήσει απολύτως, καθώς μόνον τότε υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα.

Online 127 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456