Αναζήτηση βιβλίων

kouliaki

Η Χρύσα Κουλιάκη γεννημένη στην Αλεξανδρούπολη σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο τμήμα στο Π.Μ.Σ. «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες», τις οποίες ολοκλήρωσε με άριστα και πρόσφατα έγινε δεκτή ως υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο Τμήμα.

Η επιμόρφωσή της σχετίζεται με την παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων, σχετικών με: την Ιστορία κι Εκπαίδευση, τη Διδακτική της Ιστορίας, τη Διδακτική αξιοποίηση του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, τη Δημιουργία Ντοκιμαντέρ «ως εργαλείο στην Εκπαίδευση- Προσωπική μαρτυρία και Ιστορία», την Προφορική Ιστορία. Εργάζεται ως Φιλόλογος στην Ιδιωτική και Δημόσια Εκπαίδευση.

Το παρόν βιβλίο στηρίζει την πρώτη επίσημη ερευνητική προσπάθεια της, η οποία αφορά στη διπλωματική της εργασία και ολοκληρώνεται με την κινηματογραφική της αποτύπωση με το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ: «Ιχνηλατώντας την εβραϊκή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη του μεσοπολέμου». Δημοσίευση άρθρου: «Αξιοποιώντας τη λογοτεχνία στη διδασκαλία της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου: Η έννοια του ιμπεριαλισμού μέσω του “Πολιτικού Καβάφη του Τσίρκα”, Νέα Παιδεία, τ. 163, Αθήνα 2017.

Διάκριση: Πρώτο Βραβείο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Εκπαιδευτικών 2018 στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζουμε βιωματικά το παρελθόν: αφηγήσεις (μαρτυρίες) από την οικογενειακή, την τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία», που προκήρυξε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία».

facebook1emailblogger1

mosxopoulos

Ο Θεοδόσης Μοσχόπουλος γεννήθηκε το 1937 στα Χαβριάτα της Κεφαλονιάς. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και, όταν τελείωσε τις σπουδές του, διορίστηκε καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση.
Υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Σχολικός Σύμβουλος στην Ευρυτανία. Το 1992 αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπου με άλλους συναδέλφους του έγραψε το διδακτικό βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου Η Ελληνική γλώσσα μέσα από κείμενα αρχαία, βυζαντινά και λόγια, εγκαινιάζοντας έτσι συλλογικά την επαναφορά των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

 

Έργα:
•    Ιστορία της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας, εκδ. Gutenberg, σελ. 276.
•    Λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας (συνεργασία), εκδ. Gutenberg, σελ. 472.
•    Λεξικό λατινοελληνικο και ελληνολατινικό, εκδ. Πελεκάνος, σελ. 855.
•    Χειραψίες με την τρέλα, διηγήματα, εκδ. Ελπήνωρ, σελ. 153.
•    Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, μυθιστόρημα, εκδ. Ωκεανός, σελ. 313.
•    Γκαλίνα, μυθιστόρημα, εκδ. Ωκεανός, σελ. 317.

•    Δώρο γενεθλίων, εκδ. Οσελότος, σελ. 146.

 

facebook1emailblogger1

kouzoumis

Ο Δημήτρης Κουζούμης γεννήθηκε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το 1992. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει κοινωνικούς – αγωνιστικούς χορούς (Latin Int., Latin American, Standard Ballroom,Argentine Tango) και Φωνητική. Έχει ολοκληρώσει προγράμματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης του ΕΚΠΑ επάνω στα αντικείμενα της Δημιουργικής Γραφής και της Μουσικοθεραπείας με άριστους βαθμούς και επιμορφώνεται συνεχώς με σεμινάρια επάνω στα προαναφερθέντα αντικείμενα. Από το 2014 εργάζεται ως χοροδιδάσκαλος και χορογράφος, συμμετέχει σε ημι-επαγγελματικές και επαγγελματικές παραγωγές ως κειμενογράφος, αφηγητής, τραγουδιστής ή χορευτής. Παράλληλα διδάσκει Δημιουργική Γραφή, αγγλικά και προετοιμάζει μαθητές για το σχολείο.

 

facebook1emailblogger1

Η Σταυρούλα Μέρκου κατάγεται από τον Εμπεσό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και ζει στο Αγρίνιο. Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στον τομέα της υγείας, έχει αναπτύξει ενεργό εθελοντική δράση σε διάφορους φορείς της πόλης, ενώ παράλληλα παρακολουθεί το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών – του Παντελή, του Σωκράτη, της Μάρας και της Αγάπης Μυγδάκη.
Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα με την ποιητική συλλογή Χαϊκού (2014). Η δεύτερη συλλογή της Ένας γέρος ανιστορεί (2016) έχει τιμηθεί με το βραβείο «Πολύμνια» στον Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό Κ.Π. Καβάφης 2015 από την International Art Society. Ενώ η τρίτη, Πρώτη κατάθεσις ωδαί τριάντα (2018), βραβεύτηκε από τον ίδιο φορέα το 2017 με το βραβείο «Μελπομένη». Μεμονωμένα ποιήματά της έχουν διακριθεί εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου.

 

 

facebook1emailblogger1

kourkouta

Η Κατερίνα Κουρκουτά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και αγγλική φιλολογία. Της αρέσει να ασχολείται με την μαγειρική, τη ζωγραφική, την ποίηση και το τραγούδι για το οποίο παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής σε ωδείο.
"Το μαύρο είναι φωτεινό" είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή που εκδίδεται.

 

facebook1emailblogger1

Online 636 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456