Αναζήτηση βιβλίων

Θεογονία, Η αρχή των μύθων ΜΕΡΟΣ Ι: ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ

kosmogonia

 

 

Ελευθερία Παντοπούλου

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Σελίδες: 56
Διάσταση: 19 × 29

Σκληρό εξώφυλλο

Έτος έκδοσης: 2017

ISBN 978-960-564-556-4

Τιμή: 15 €

Γράψτε μία κριτική

shopping ocelotosGR

Ένα γοητευτικό ρυθμικό παραμύθι για παιδιά και ενήλικες, που έχει στόχο να συνδέσει τη σημερινή εικόνα μας για τον Κόσμο με την αρχαία παράδοση, διασώζοντας την ποιητική διάσταση της Ησιόδειας Θεογονίας και  
μοτίβα της αρχαιοελληνικής τέχνης σε μια εκπληκτική εικονογράφηση!

«Πολλά πολλά χρόνια πριν,
προτού γεννηθείς εσύ κι εγώ,
πριν ακόμα γεννηθούν οι άνθρωποι
και όσα γεννήθηκαν πριν από τους ανθρώπους,
πολύ πολύ καιρό πριν,
υπήρχε μόνο το Χάος»

Το βιβλίο αυτό στηρίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και συγκεκριμένα στα αποσπάσματα του αρχαίου ποιήματος που μιλούν για την κοσμογονία. Στον παρόντα τόμο θίγονται οι έννοιες του Χάους, της Γαίας και του Έρωτα, των πρώτων δυνάμεων δηλαδή, από τις οποίες δημιουργήθηκε το σύμπαν σύμφωνα με την αρχαιοελληνική αντίληψη.
Ο μύθος περιλαμβάνεται στην ύλη της Ιστορίας της Γ΄ δημοτικού. Στην έκδοση αυτή έχει εμπλουτιστεί και διασκευαστεί ώστε να απευθύνεται τόσο σε  μικρότερες όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Online 347 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456