Αναζήτηση βιβλίων

Το Χρονικό μιας ακόμη λάθος ημέρας

     

 

to xroniko mias akomi

    Πάρης Καρράς

Σελίδες: 54
Διάσταση: 14 × 21

Έτος έκδοσης: 2015

ISBN 978-960-564-244-0

Τιμή: 9 €

Γράψτε μία κριτική

 

Αγοράστε το βιβλίο online

shopping-cart_ocelotosGR  shopping-cart_amazoncom  shopping-cart_amazonuk

Ελευθερία και ελεύθερος άνθρωπος. Αυτές οι δύο έννοιες είναι οι λέξεις-κλειδιά αυτού του διηγήματος. Μπορούμε να γίνουμε κάποια στιγμή ελεύθεροι άνθρωποι; Μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή με περισσότερα θέλω και λιγότερα πρέπει;


«Όμως αυτό το γεγονός, δεν ήταν αυτό που τον ενοχλούσε πραγματικά. Αυτό που τον πείραζε πάνω από όλα, ήταν ότι δεν υπήρξε ποτέ του αληθινά ελεύθερος. Ένας πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, διαμορφωτής της μοίρας του. Αλλά αντιθέτως, έχοντας πια διανύσει περισσότερο από το ήμισυ του προσδόκιμου βίου του παρέμενε ακόμη εξαρτημένος και μπλεγμένος μέσα στα γρανάζια μιας απρόσωπης κρατικής μηχανής...»

Στο πρώτο του λογοτεχνικό εγχείρημα «Το Χρονικό μιας ακόμη λάθος ημέρας» ο Πάρης Καρράς καλεί τον αναγνώστη να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του ανώνυμου ήρωα του, ενός δημοσίου υπαλλήλου που ζει σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Η βιωματική φιλοσοφία συναντά την ποίηση σε αυτή τη λυρική περιγραφή της διαπάλης μεταξύ του συμβολικού θανάτου που επιφέρει η απονέκρωση των ιδιαίτερων και μοναδικών ποιοτήτων του ήρωα αλλά και του κοινωνικού του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής, με την εξύμνηση της οποίας τελειώνει και το «χρονικό». Πέρα από κραυγή αγωνίας, το βιβλίο είναι ταυτόχρονα και κάλεσμα υπέρβασης της αλλοτρίωσης διά της αυτογνωστικής κάθαρσης και μετάβασης σε μια «ζωή» ποιητική και αληθινή.


Βάσια Τσακίρη -Καθηγήτρια Φιλοσοφίας/ΕΑΠ

Online 316 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456