Αναζήτηση βιβλίων

Από τη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο στην ηφαιστειογενή Σαντορίνη

   

apo_tin_sismoplikti

Δημήτρης Δημ. Γκλαβάς

Σελίδες: 130
Διάσταση: 17 × 24

Σκληρό εξώφυλλο
Έτος έκδοσης: 2014

ISBN 978-960-564-140-5

Τιμή: 24 €

Γράψτε μία κριτική

 shopping-cart_ocelotosGR

 

Ο Δημήτρης Γκλαβᾶς ήταν ένας ευρυμαθέστατος άνθρωπος, φιλομαθής, με εξαιρετική μνήμη, που είχε πάντοτε ένα έξυπνο σχόλιο ή μια ιστορία να αφηγηθεί σε σχέση με ότι συζητιόταν ή παρατηρούσε. Στη Σαντορίνη ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και σεβαστός για τα ευφυή χιουμοριστικά και σκωπτικά ποιήματα τα οποία δημιουργούσε και ακούγονταν μεταξύ φίλων και γνωστών. Πρωταγωνιστές των ποιημάτων του ήταν οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητάς του, όπως επίσης και πρόσωπα της δημόσιας ζωής του σήμερα αλλά και παλαιότερων εποχών, που όμορφα συνέδεε μεταξύ τους, εκφράζοντας και ερμηνεύοντας με τον ιδιαίτερο και μοναδικό του τρόπο μερικά από τα βαθύτερα κίνητρα των επιλογών τους.
Από τα σημαντικότερα γνωρίσματα του χαρακτήρα του, που αποτυπώνεται ευδιάκριτα στο έργο του, ήταν η ανάγκη του για δικαιοσύνη και η αυστηρή προσωπική του ηθική που του επέβαλε να τάσσεται στο πλευρό των πιο αδύναμων, που, ερχόταν σε αντίθεση, σε αρκετές περιπτώσεις, με τα κοινωνικά στερεότυπα. Χαρακτηριστικό του Δημήτρη Γκλαβᾶ ήταν επίσης το οξύ και εύστοχο χιούμορ του, μέσα από το οποίο εξέφραζε στους σατυρικούς του στίχους, μερικές από τις πιο δυναμικές αλλά και ριζοσπαστικές του απόψεις.
Ο Δημήτρης Γκλαβᾶς ήταν ένας μάστορας του λόγου, με την τεράστια σε ποιότητα και ποσότητα συλλογή έμμετρων στίχων με τις εξαιρετικές σε τέχνη και νοηματικό βάθος ομοιοκαταληξίες του, να αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά για όλους. Χωρίς δισταγμό τον τοποθετώ στην θέση που του πρέπει, θεωρώντας τον ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα της εποχής του, ευχόμενη το έργο του να τύχει διάδοσης και αναγνώρισης.Δέσποινα Αλιφραγκή – Δημοσιογράφος
www.exoumekaileme.com

Online 298 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456