Είπαν για τον Οσελότο

Νικόλαος Δημητριάδης (Το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξανδρείας Αιγύπτου)
 • Τα απλά λόγια είναι σαφή και κατανοητά. Οι Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ προσφέρουν ευγενή και φιλική εξυπηρέτηση που ικανοποιεί τον συγγραφέα γιατί υπάρχει πολιτισμένη ατμόσφαιρα και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Αινείας Πετάνης (Εκείνος για εκείνον)
 • Η συνεργασία με τον Οσελότο από την αρχή της επικοινωνίας μου μαζί τους ήταν κάτι παραπάνω από άρτια. Επαγγελματίες, σοβαροί και πάνω απ’ όλα ειλικρινείς σε κάθε τους βήμα. Η κυρία Λένα Παντοπούλου με την ομάδα της, πάντα στη διάθεσή μου για ενημερώσεις, συμβουλές και βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης και της διανομής του βιβλίου. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Συγχαρητήρια.

Δέσποινα Φανιδάκη (Μαντινάδες ψυχής)
 • Ομολογώ οτι θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ήρθε στα χέρια μου ενα υπέροχο βιβλίο!Το βιβλίο με τις μαντινάδες μου,μαντινάδες ψυχής!Θερμά ευχαριστώ τις εκδόσεις Οσελότος και ιδιαίτερα την κ.Λένα Παντοπούλου,την ψυχή του εκδοτικού οίκου!Απ την πρώτη στιγμή με κέρδισε η ευγένεια & η συνέπεια που την διακρίνει!Την ευχαριστώ πολύ που άγγιξε τ όνειρο μου κ το έκανε πραγματικότητα!Επίσης,ευχαριστώ πολύ τον άξιο συνεργάτη της Βασίλη που ήταν δίπλα μου με διάθεση κ υπομονή!

Γεωργία Δουβίκα (Όνειρα από χαρτί)
 • Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με την ομάδα του Οσελότου, αισθάνθηκα ότι οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και ήταν πάντα δίπλα μου σε όλες τις απορίες που μπορεί να είχα. Υπήρχε άμεση επικοινωνία και με την φιλική τους διάθεση  με έκαναν να νιώσω αισιόδοξη για το αποτέλεσμα. Η τελική μορφή που έδωσαν στο παραμύθι μου Όνειρα από χαρτί, ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που είχα στο μυαλό μου.Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα που με  εξαίρετο τρόπο με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Δημήτριος-Θεόδωρος Ζήσης (Η Αγάπη του Χριστού)
 • Άριστη συνεργασία με συνέπεια και επαγγελματισμό. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με τις Εκδόσεις Οσελότος.

Αντώνης Αργυρός (Καρδιακή θύελλα)
 • Θερμά ευχαριστώ, για την συνεργασία και την επιμέλεια του βιβλίου μου "ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΘΥΕΛΛΑ" . Η εκδοση είναι άριστη και οι συνεργάτες σας εξαίρετοι σε βαθμό υπερβολής.Θα συνεχίσω την συνεγασία μου και στην νέα μου προσπάθεια, ευχαριστώ.

Iris Vincentini (Iri's dreams)
 • Το βιβλίο μου “IRIS ‘DREAMS” έγινε πραγματικότητα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την κυρία Λένα Παντοπούλου, καθώς και τον κ. Λίτσα, για τη δοτικότητα, την υπομονή και την άψογη, φιλική και συνάμα επαγγελματική συνεργασία μας. Από την πρώτη στιγμή που συνάντησα την κ. Λένα Παντοπούλου, ένοιωσα ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή. Πράγματι, σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, με συμβούλευε με έναν τρόπο που μου ταίριαξε απόλυτα, προτείνοντάς μου ιδέες και λύσεις σε ό,τι με απασχολούσε ή αποτρέποντάς με ευγενικά από ο,τιδήποτε θα ήταν αταίριαστο στην έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, σεβόμενη απόλυτα την ελευθερία μου! Ευχαριστώ πολύ για όλα και συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε συγγραφέα, είτε νεογέννητο σαν κι εμένα είτε πιο έμπειρο, να εμπιστευτεί τις εκδόσεις «Οσελότος» γιατί είναι ένας άψογος επαγγελματικός χώρος με ανθρώπους καρδιάς!

Χαράλαμπος Κουργιαντάκης (Ασήμι στο ορυχείο)
 • Μετά την (πρώτη, προς το παρόν) συνεργασία μας, επιβεβαιώνω απόλυτα αυτά που είχα ακούσει για τον Οσελότο: πρόκειται για το ιδανικό, από κάθε άποψη, περιβάλλον για έναν συγγραφέα -μάλιστα μη «διάσημο» και μη «εμπορικό»- προκειμένου να δημοσιοποιήσει με αξιόπιστο και σοβαρό τρόπο το πόνημά του. Σας ευχαριστώ για τη συνέπεια και την αξιοπρέπειά σας. Καλή δύναμη σε όλους σας και καλή συνέχεια στη συνεργασία μας αυτή".

Αλέξανδρος Παπαχριστόπουλος (Η μεγάλη απόσταση)
 • Ευχαριστώ για την όμορφη εμπειρία και το υπέροχο αποτέλεσμα. «Η Μεγάλη Απόσταση» κυκλοφορεί ήδη.

Έφη Κουκουτσάκη (Μαμά γιατί θηλάζεις;)
 • Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή σας!!!Ή δουλειά σας άκρως επαγγελματική και συστήνω τις Εκδόσεις σας ανεπιφύλακτα!!!Το βιβλίο μας ήδη ξεπερνάει κάθε προσδοκία!!!

Νένα Εξάρχου (Όνειρα μη προβλεπόμενα)
 • Η εμπειρία μου ήταν θετικότατη, καθώς ήρθα σε επαφή με ευγενέστατους και συνεργάσιμους ανθρώπους, όπως ο κύριος Μπένος, η κυρία Παντοπούλου και ο κύριος Λίτσας, που με συμβούλευσαν με τον καλύτερο τρόπο και μέσα από την όλη διαδικασία, η έκδοση του βιβλίου μου "Όνειρα μη προβλεπόμενα" υλοποιήθηκε ακριβώς όπως την είχα φανταστεί. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να συνεχίσετε έτσι!

Δέσποινα Καραγιαννίδου (Ο Πάκος και το σκουληκάκι της ζήλειας)
 • Προτείνω ανεπιφύλακτα τον Οσελότο, σε όποιον νέο συγγραφέα επιθυμεί να εκδώσει τη δουλειά του!!!

Άγγελα Μαρίνου (Η Πόλυ πάει στην Πόλη)
 • Οι άνθρωποι των εκδόσεων Οσελότος με βοήθησαν σε όλα τα βήματα της έκδοσης του βιβλίου μου και είναι πάντα διαθέσιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν! Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα με τον Οσελότο είναι η ότι με έκαναν να νιώσω οικεία μαζί τους,από την πρώτη στιγμή. Η κυρία Παντοπούλου και ο κύριος Λίτσας είναι εξαίρετοι επαγγελματίες.

Ηλίας Δασκαλάκης (Κοινωνικός Έλεγχος και Εγκληματικότητα στη Μαρξιστική Θεωρία, Ο Κόσμος σε Κρίση και η Σχολική Εκπαίδευση)
 • Τι είναι ο Οσελότος; Ο Οσελότος διαβάζουμε «είναι άγριος αλλά μπορεί ακόμα και να γίνει κατοικίδιο, ωστόσο – ως αιλουροειδές – δε χάνει την ανεξαρτησία του ποτέ». Τι ωραίος τρόπος να περιγράψει κανείς τη μοναχική δουλειά της συγγραφής με τη γέφυρα που χτίζει προς τον άλλο! Στον Οσελότο η άγρια φύση συναντά την επικοινωνία και την οικειότητα. Στο χώρο δε των εκδόσεων, ο «Οσελότος» συμβολίζει την ευχή και υπόσχεση να συναντηθούν η αυθεντικότητα της ατομικής έκφρασης με τη γόνιμη και ουσιαστική επικοινωνία. Ευχαριστώ την ομάδα του Οσελότου που υποδέχθηκε τη συνεργασία μας με φιλική διάθεση και υπομονή, με επαγγελματισμό και χρήσιμες προτάσεις, προσφέροντας μια ουσιαστική και ταυτόχρονα διακριτική υποστήριξη με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ελένη Οικονόμου-Λάππα (Πλατεία Ambiorix)
 • Είναι αλήθεια πως είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τις Εκδόσεις Οσελότος από φίλους που του εμπιστεύτηκαν κείμενά τους. Όμως η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φήμη του. Τώρα πια, που το βιβλίο μου "Πλατεία Ambiorix" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τις 8 Οκτωβρίου 2018, μπορώ να πω πως η συνεργασία μου με την κυρία Λένα Πανοπούλου, την ψυχή του εκδοτικού οίκου, δεν ήταν απλά άψογη. Ήταν κάτι παραπάνω. Δεν ήταν μόνο η γνώση, η εμπειρία και η επαγγελματική της συνείδηση, που μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη από τις πρώτες μας συναντήσεις. Ήταν επιπλέον η φιλική διάθεση, η υπομονή της, η ειλικρινή και έντιμη στάση της, οι εύστοχες παρατηρήσεις της. Σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας μου έδινε την εντύπωση πως αγαπά πολύ αυτό που κάνει. Το πνεύμα αυτό της συνεργασίας διακρίνει και τον στενό συνεργάτη της, τον αγαπητό Βασίλη. Θα ήθελα, λοιπόν, να την ευχαριστήσω θερμά, γιατί το αποτέλεσμα δικαίωσε τη συνεργασία μας.  Με εκτίμηση Ελένη Λάππα- Οικονόμου

Χρήστος Ντουντουλάκης (Τα φυσικά φαινόμενα και η επιστημονική ερμηνεία τους, Vol. 1)
 • Με την ευκαιρία της έκδοσης του πρώτου μου βιβλίου «Τα φυσικά φαινόμενα και η επιστημονική ερμηνεία τους», θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κ. Λένα Παντοπούλου όπως και όλη την ομάδα των εκδόσεων Οσελότος! Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Χωρίς αυτούς, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, η έκδοση αυτή δεν θα γινόταν ποτέ. Από τη πρώτη στιγμή που βρήκα τον «Οσελότο» στο διαδίκτυο, όπως και από τη πρώτη συνάντηση που είχα με τη Κ. Λένα Παντοπούλου, ήξερα πως θα έχουμε μία εξαίρετη συνεργασία. Το «ευχαριστώ» είναι λίγο. Ένας συγγραφέας που έχει βάλει ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα στο βιβλίο του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάτι καλύτερο.

Ηλιάνα Εντελβάις συγγραφέας  (Rock ελεγεία στον έρωτα)
 • Στα όνειρα ενός συγγραφέα είναι ένας εκδοτικός οίκος που να στηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, να πλαισιώνει με ευγένεια και διακριτικότητα το δημιουργό, να κάνει προσεκτική και υπεύθυνη επιμέλεια του κειμένου, εμπνευσμένη σχεδίαση του εξωφύλλου που να εκφράζει το έργο και αποτελεσματική προώθηση του βιβλίου ώστε να το φέρει σε επαφή με τους αναγνώστες. Στον Οσελότο πραγματοποιούνται τα όνειρα του συγγραφέα, όπως πραγματοποιήθηκαν τα δικά μου όνειρα αυτή τη στιγμή που κρατάω το βιβλίο μου και νιώθω απερίγραπτη χαρά και ευγνωμοσύνη για τον Οσελότο και τους συνεργάτες του. Στο χώρο των εκδόσεων ο Οσελότος αποτελεί το Φάρο που δίνει στους συγγραφείς την πλεύση των ονείρων τους και ασφαλή προσανατολισμό.

Χαρούλα Κριεζή Σβυριάδη, συγγραφέας (Το λιμάνι της ζωής)
 • Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γλυκύτατη Λένα Παντοπούλου την ψυχή του"Οσελότου", η οποία με την θετική της ενέργεια και αύρα με υπομονή και φυσικά επιμονή με βοήθησε να πραγματοποιήσω ένα όνειρό μου εκδίδοντας το βιβλίο μου. Φυσικά δεν παραλείπω να ευχαριστήσω την Μαρία και τον Βασίλη για όλη την συμπαράστασή τους στην προώθησή του.

Στεφανία Μπόμπη, συγγραφέας, Ο παράδεισος των ζώων
 • Το να κυνηγάς ένα όνειρο καλό είναι και πρέπει..Κάπου στη διαδρομή ανακαλύπτεις δυνάμεις να σε προωθούν... Όμως οι δικές σας ξεχωριστές δυνάμεις είναι αυτές που σάρκωσαν το δικό μου όνειρο..Μου δώσατε το αίσθημα του νικητή, συμβάλλοντας στην ανάγκη έκφρασης του υπέρτατου για μένα συναισθήματος, της ευγνωμοσύνης....  ευχαριστώ τη γλυκύτατη εκδότρια του Οσελότου ΛΕΝΑ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, την υπέροχη εικονογράφο ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΑΚΑΒΙΑ, καθώς και τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΤΣΑ για την συνεργασία μας.

Μαρία Παπανικολάου (storyteller), συγγραφέας, Η απίστευτη ιστορία του θεού Διονύσου
 • Τα τελευταία χρόνια, και για πολλούς και διάφορους λόγους, το εκδοτικό τοπίο στη χώρα μας έχει αλλάξει αισθητά. Τα δεδομένα των προηγούμενων δεκαετιών έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο «ευέλικτες» εκδοτικές διαδικασίες: την κατά παραγγελία έκδοση-αυτοέκδοση ή το βιβλίο on demand. Πλέον συγγραφείς, ποιητές, επιστήμονες και επαγγελματίες γράφουν και να εκδίδουν το βιβλίο τους άμεσα και χωρίς να περιμένουν στην …ουρά προς έκδοση, γλιτώνοντας την ψυχοφθόρα διαδικασία της «εκδοτικής κρίσεως» του έργου τους. Στην Ελλάδα το βιβλίο «κατά παραγγελία» είναι μια παρεξηγημένη διαδικασία, που γινόταν όμως ανεξέλεγκτα και χωρίς «κανόνες» για χρόνια στα «κρυφά» από όλους τους εκδότες . Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι πια. Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες. Σε αυτό το σημείο οι Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ έχουν καταφέρει να πρωτοπορήσουν και να ξεχωρίσουν.
  Η ευγενική αντιμετώπιση του συγγραφέα και το καθαρό συμβόλαιο για μένα τα κυριότερα θετικά στη συνεργασία. Η εξαιρετική ποιότητα στην εκτύπωση και η άμεση εξυπηρέτηση σε οποιαδήποτε παραγγελία δόθηκε ακόμα και απομακρυσμένα από το κέντρο της Αθήνας βιβλιοπωλεία, υπήρξε μια ευχάριστη έκπληξη. Νομίζω ότι η προσωπική σφραγίδα της Λένας Παντοπούλου και της ομάδας της ανοίγει το δρόμο καλύπτοντας την υπαρκτή ανάγκη για αυτοέκδοση με αγάπη και επαγγελματισμό, κάνοντας τους συγγραφείς να αισθάνονται πως είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. Τη συστήνω και αισθάνομαι κι εγώ πως έχω βρει συνεργάτες και σύμμαχους στη διαδικασία της συγγραφής που μόλις ξεκίνησα.

Λευτέρης Πετρής, συγγραφέας, Η πίσω αυλή
 • Θα ήθελα, με την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου «Η Πίσω Αυλή» να εκφράσω τις από καρδιάς ευχαριστίες μου στην Λένα Παντοπούλου και στις εκδόσεις Οσελότος. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού με την Λένα, με κέρδισε αυτή η μοναδική ευγένεια που την διακρίνει και με έκανε να αισθανθώ τόσο οικεία σαν να είχα απέναντί μου μια πολύ καλή μου φίλη. Οι πολύτιμες συμβουλές της καθώς και η ελευθερία που μου έδινε να κινηθώ όπως εγώ θεωρούσα ότι ταίριαζε καλύτερα στην πρώτη μου αυτή συγγραφική προσπάθεια, ήταν καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε μου απορία και προβληματισμό, ήταν πάντα διαθέσιμη, ανοιχτή στις προτάσεις μου και με κατανόηση σε αυτό το μοναδικό συναίσθημα που νιώθει ένας συγγραφέας όταν πλησιάζει η στιγμή που η έκδοση του πρώτου του έργου γίνεται πραγματικότητα. Ακόμα, θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω τον Βασίλη, που βρισκόταν πάντα εκεί για να με ακούσει, με την ίδια ακριβώς διάθεση και υπομονή.

Ντιάνα Νασιοπούλου Παπαγεωργίου , συγγραφέας. Στοίχημα ζωής , Ο δράκος ο... «Ημιτελής» , Ο τοίχος του μαντολίνου , O ιππότης Λη, η πανοπλία και η μαγική ζώνη, Χορεύοντας με τις μέλισσες, Ιγκουάνα Ggoo, Το αφτί της τύχης, Όχι άλλο κούρεμα!
 • Γράφοντας και εικονογραφώντας η ίδια τα παραμύθια μου, πριν ακόμα εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο, ονειρευόμουν να γινόταν με τον τρόπο που εγώ το είχα φανταστεί. Ο τρόπος σκέψης, τα νοήματα, οι εικόνες που είχα δημιουργήσει για το κάθε παραμύθι, ήθελα να παραμείνουν αυθεντικά δικά μου και μετά την έκδοση. Στον Οσελότο βρήκα αυτό ακριβώς που ζητούσα: άψογη συνεργασία, ειλικρίνεια, φιλική αντιμετώπιση, σεβασμό στη δουλειά μου, συμβουλές για βελτίωση, τεχνογνωσία, συνέπεια, υπέροχο αποτέλεσμα!! Αν κάποιος θέλει να εκδώσει τη δουλειά του, ας μην το αναβάλει! Συστήνω τον Οσελότο ανεπιφύλακτα!!!

Πελούσα Τσαντάκη, συγγραφέας  (Αν έχεις τέτοιες φίλες , Λαλαγγίτες με μέλι )
 • Ευχαριστώ πολύ Λένα Παντοπούλου for joining me στο Public Group Πεζά και ποίηση μόνο...Δικαιωματικά ανήκω στο Group από το 2012 πριν ακόμη ιδρυθεί, αφού το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, λίγο πριν φύγω για έναν αξέχαστο μήνα στο Παρίσι, παρέδωσα στις Εκδόσεις Οσελότος το στικάκι με το μυθιστόρημά μου, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΙΛΕΣ. Ήταν το τρίτο μου μυθιστόρημα. Η Λένα Παντοπούλου μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, σχεδόν αμέσως, με το πρώτο τηλεφώνημα. Από κει κι ύστερα η συνεργασία μας υπήρξε άψογη, με την κατανόηση, τη συνέπεια και τη βαθιά γνώση για την ολοκλήρωση ενός έργου που χαρακτηρίζει τη Λένα Παντοπούλου . Φυσικά και το τέταρτο μυθιστόρημά μου Λαλαγγίτες με Μέλι ακολούθησε την ίδια πορεία στις Εκδόσεις Οσελότος. Και τώρα που ολοκλήρωσα το πέμπτο βιβλίο μου, διηγήματα αυτή τη φορά με κοινό θέμα τον ΤΡΟΜΟ και τίτλο ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ με μεγάλη χαρά θα το αναθέσω στη Λένα Παντοπούλου, που πλέον τώρα είναι μια φίλη κι όχι μόνο η εκδότριά μου. Και ενώ γράφω το έκτο μου βιβλίο δεν έχω το άγχος της έκδοσης, γιατί αυτό το αφήνω στις Εκδόσεις Οσελότος. Σ' ευχαριστώ πολύ Λένα.

Στέλιος Ψάρρας (Τα παιχνίδια της Κούταλης)
 • Ευχαριστώ τον Οσελότο που ξεσκόνισε και καθάρισε με μεράκι και αγάπη αυτό το κειμήλιο που μαζί με το υπέροχο εξώφυλλο που σχεδίασε η Εμμανουέλα Κακαβιά, το έκανε να λάμψει!

Lifo.gr  17/07/2016 Συνέντευξη της Λένας Παντοπούλου στα πλαίσια της έρευνας που έγινε από τη δημοσιογράφο Σταυρούλα Παπασπύρου για την αυτοέκδοση στην Ελλάδα
 • Άλλο παράδειγμα, από την απέναντι όχθη, από εκεί όπου δεν γίνεται καν λόγος για ποιοτικά κριτήρια. Πρώην εκπαιδευτικός «παλεύει» εδώ και χρόνια να δημοσιεύσει σε βιβλίο, ιδίοις εξόδοις, τρία διηγήματα – ούτε εκατό σελίδες συνολικά. «Οι τιμές», λέει, «πάνε από τα ύψη στα βάθη. Άλλος ζητάει 1.000, άλλος 2.500 ευρώ, όπου σε πετύχει, κι όχι πάντα με απόδειξη. Έχω φίλες ποιήτριες που τις έχουν ξετινάξει... Κατέληξα στον φθηνότερο, για 450, και το μετάνιωσα οικτρά. Βρέθηκα αντιμέτωπη μ' έναν ανεκδιήγητο τύπο που υποδύεται και τον συγγραφέα, με τον οποίο επί τρία χρόνια τσακώνομαι, χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα σκέφτομαι να πάω στον Οσελότο. Εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα». Ξέρετε, οι συγγραφείς είναι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι. Άλλοι πιστεύουν πως γράφουν "αριστουργήματα" κι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν για να το αποδείξουν. Άλλοι πιστεύουν πως έχουν γράψει κάτι τόσο αξιόλογο, που είναι ντροπή να πληρώσουν οι ίδιοι για να εκδοθεί. ―Λένα Παντοπούλου Ο συγκεκριμένος οίκος, από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των αυτοεκδόσεων, έχει τυπώσει από το 2009 γύρω στους 600 τίτλους − παιδικά βιβλία, συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα τα περισσότερα. «Στην αρχή», λέει η επικεφαλής του, Λένα Παντοπούλου, «οι παραδοσιακοί εκδότες μάς είδαν ανταγωνιστικά και οι συγγραφείς με επιφύλαξη. Ξέρετε, οι συγγραφείς είναι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι. Έχουν συνηθίσει να μην τους εκτιμούν ιδιαίτερα κι αυτό τους έχει γίνει βίωμα. Είναι φοβισμένοι, όλο νομίζουν ότι κάποιος πάει να τους ξεγελάσει... Απ' ό,τι βλέπω, άλλοι πιστεύουν πως γράφουν "αριστουργήματα" κι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν για να το αποδείξουν. Άλλοι πιστεύουν πως έχουν γράψει κάτι τόσο αξιόλογο, που είναι ντροπή να πληρώσουν οι ίδιοι για να εκδοθεί. Κι άλλοι θέλουν να διαχειριστούν μόνοι τους το γραπτό τους, ώστε, αν πουλήσει, να κερδίσουν κιόλας. Κανονικά, μόνο οι τελευταίοι θα 'πρεπε να καταφεύγουν στην αυτοέκδοση». Γεγονός είναι ότι τα χειρόγραφα που φτάνουν στον Οσελότο δεν ξεσκαρτάρονται. «Δεν μπορώ να πω ότι γίνεται επιλογή, μόνο editing κάνουμε. Όταν ξεκινούσαμε, νόμιζα πως, για να σταθούμε, τα περισσότερα βιβλία που θα βγάζαμε θα ήταν για πέταμα. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο, θεωρώ ότι τα περισσότερα είναι πρωτότυπα, καλογραμμένα, με ωραίο θέμα και συνοχή. Καλύπτουμε όλο το φάσμα της δουλειάς, από τη στοιχειοθεσία ως την προβολή στον Τύπο, χωρίς να κρατάμε αποθήκη. Τοποθετούμε γύρω στα 100 αντίτυπα σε τέσσερα κεντρικά βιβλιοπωλεία και τα υπόλοιπα, που μπορεί να είναι από 50 ως 5.000, ο συγγραφέας μπορεί να τα χαρίσει, να τα πουλήσει, να τα κάνει ό,τι θέλει». Όλα ειδυλλιακά λοιπόν; Όχι ακριβώς. «Η επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο και τα likes στο Facebook δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές πωλήσεις» λέει η Λένα Παντοπούλου. Και το κυριότερο, «οι συγγραφείς μας νιώθουν πολύ αδικημένοι από τους δημοσιογράφους. Παραπονιούνται ότι δεν ασχολούνται μαζί τους, ότι τους αγνοούν». Αλήθεια είναι. Οι δημοσιογράφοι δεν ανυπομονούν να εξερευνήσουν το τοπίο των αυτοεκδόσεων. Ενδιαφέρονται να καλύψουν εκδόσεις που έχουν περάσει μέσα από κάποια φίλτρα, η εκδοτική σφραγίδα εξακολουθεί να μετράει μέσα τους. Και η ζωή έχει δείξει πως οι πιθανότητες ν' αγνοηθεί ένα μεγάλο λογοτεχνικό ταλέντο είναι μηδαμινές. Πηγή: www.lifo.gr

Blogspot, "Το βιβλίο της παρέας"
 • Οι Εκδόσεις Οσελότος στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια μας. Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι Εκδόσεις Οσελότος, μας κάνουν την τιμή να μας στηρίξουν στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου παρουσίασης βιβλίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών και τη στήριξη της φιλαναγνωσίας στη χώρα μας από όλες τις ηλικίες! Με συνεχή ενημέρωση για τις νέες τους κυκλοφορίες, αλλά και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, κυρίως όμως με την προσφορά αντιτύπων από τις νέες τους κυκλοφορίες για κλήρωση με αποδέκτες όλους εσάς που αποτελείται αυτή την υπέροχη ομάδα βιβλίου, φανερώνουν την αγάπη τους προς το αναγνωστικό κοινό. Εμείς να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς τους!!!

Άννα Παππά, συγγραφέας (Ελεονώρα, μυθιστόρημα)
 • Απευθύνθηκα στον Οσελότο έχοντας στο ενεργητικό μου μηδενική εμπειρία στο θέμα έκδοσης βιβλίου.Εν τούτοις,το προσωπικό εν γένει και ιδιαιτέρως η κα Λένα Παντοπούλου, η "ψυχή" του εκδοτικού οίκου, δούλεψε σκληρά και ταχύτατα και μάλιστα συχνά, πέραν των αυστηρών αρμοδιοτήτων της Οφείλω να εκφράσω τις ειλικρινέστερες ευχαριστίες μου στον Οσελότο, έναν αξιόλογο εκδοτικό οίκο με έμπρακτο ανθρώπινο πρόσωπο και αμέριστη στήριξη στην ελευθερία έκφρασης των νέων συγγραφέων.

Ελένη Ωρείθυια Κουλιζάκη, συγγραφέας (Ετυμολογία με κάρτες)
 • Δεν θα κουραστώ ποτέ να ευχαριστώ τον Οσελότο που έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Έλεν Λούκα, ποιήτρια («Η μικρή ζωή μας είναι μία στου απείρου την ευθεία η τελεία» )
 • Θέλω να ευχαριστήσω τον εκδοτικό οίκο Οσελότο για την δυνατότητα που μου έδωσε να εκδώσω την ποιητική συλλογή μου «Η μικρή ζωή μας είναι μία στου απείρου την ευθεία η τελεία» και έτσι να εκπληρώσω ένα όμορφο όνειρο μου. Πρέπει να επισημάνω την άψογη συ νεργασία και στήριξη στο πρώτο μου εγχείρημα που είχα από την κ. Λένα Παντοπουλου διευθύντρια του εκδοτικού οίκου. Θέλω επίσης να τονίσω πόσο οικεία και ζεστά ένιωσα την ατμόσφαιρα στο χώρο του εκδοτικού οίκου,την εξειδικευμένη και ξεχωριστή, συμβουλευτική πληροφόρηση για όλα τα θέματα που άπτονται μιας έκδοσης βιβλίου. Σημαντικά θέματα τα οποια έγιναν σε μένα από την ιδία και τους ευγενέστατους ειδικούς συνεργάτες της με τον καλύτερο τρόπο κατανοητά και όλα σε ένα πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας.

Μαρία Καλτσή, συγγραφέας ("Ρόζα, ο ροζ δράκος")
 • Είναι πέντε μέρες τώρα που το παραμύθι μου έχει πάρει σάρκα και οστά με την βοήθειά σας, το κρατάω στα χέρια μου και δεν το πιστεύω...!!!! Οι εντυπώσεις φίλων και γνωστών όλες αυτές τις μέρες για το βιβλίο μου είναι οι καλύτερες, όσο για τους άμεσους ενδιαφερόμενους, τους λιλιπούτειους φίλους μας το πόσο τους αρέσει το βιβλίο που δημιουργήσαμε παρέα, φαίνεται στο προσωπάκι τους, στα μάτια τους κι αυτό τελικά για μένα είναι και η καλύτερη επιβράβευσή του κόπου μας.Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά, εσάς προσωπικά ως εκδότρια καθώς και τον κο. Στ. Μπένο ( Οσελότος  Ιωάννινα) που είσασταν κοντά μου από την αρχή ως και τώρα σε κάθε αγωνία, απορία γι' αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημά μου. Ενα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους σας και στους υπόλοιπους συνεργάτες του Οσελότου για την μεγάλη αγκαλιά που κάνατε στον "διαφορετικό" δράκο μου και το αποτέλεσμα που δώσατε ξεπερνά κάθε μου προσδοκία!!!! Τελικά τα όνειρα όταν τα πιστέψεις βγαίνουν αληθινά και οι εκδόσεις Οσελότος μπορούν να τα κάνουν αληθινά! Έυχομαι η "Ρόζα, ο ροζ δράκος" να τους ταξιδέψει όλους μαζί με τον Οσελότο σε κόσμους μοναδικά ξεχωριστούς!!!! Ευχαριστώ για όλα

Συνέντευξη του Χρήστου Λαμπρούδη στη δημοσιογράφο Βένη Παπαδημητρίου 
 • Έχεις επαφή με τον εκδοτικό οίκο Οσελότο και συνεργάζεσαι... Τι είδους βιβλία εκδίδει;
  Ναι, έχω επαφή με τον εκδοτικό οίκο Οσελότο. Ο Οσελότος μπορώ να πω είναι κάτι περισσότερο, σαν οικογένεια πλέον με πολλά αξιόλογα μέλη, που στηρίζει ο ένας τον άλλον. Ο Οσελότος με στήριξε πολύ!!! Εδώ θέλω να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στην κυρία Λένα Παντοπούλου, όχι μόνο για την στήριξή της σε όλα τα επίπεδα, αλλά και διότι πίστεψε πραγματικά σε μένα, ίσως και περισσότερο από ότι πίστεψα εγώ στην αρχή στον εαυτό μου. Ο Οσελότος εκδίδει τα πάντα.

Απόσπασμα από την ομιλία της Κάκιας Ξύδη στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της "Ταξίδι στην ομίχλη" 4/12/2010 στο Μαύρο Γάτο – Αθήνα
 • «…γιατί αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή μου. Τη σκεφτόμουνα, τη σχεδίαζα, την ονειρευόμουνα εδώ και πολλά χρόνια  και σήμερα είναι ακριβώς έτσι όπως την ονειρευόμουνα και η διαδικασία μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το βιβλίο με τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ ήταν ακριβώς ακριβώς όπως την ονειρευόμουνα, ευχαριστώ τη Λένα Παντοπούλου, έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα…»
Άγγελος Παπαηλίας, Συγγραφέας
 • Ο «Οσελότος» δεν είναι απλά μόνο εκδοτικός οίκος, είναι και «διαμετακομιστικός» σταθμός με την έννοια ότι αναλαμβάνει να υλοποιήσει το «όνειρο» του κάθε δημιουργικού ανθρώπου και αφού γίνει αυτό, στη συνέχεια να το φέρει σ’ επαφή με τον αναγνώστη που είναι και το ζητούμενο για τον κάθε δημιουργό. Και  από την άποψη αυτή πέρα από τους όποιους στόχους της αγοράς – κάτι το απόλυτα αναγκαίο στην κοινωνία που ζούμε – επιτελεί έστω και ακούσια, ένα είδος «αποστολής»…. Επομένως κατά την άποψή μου η παρουσία του στο χώρο των εκδόσεων κρίνεται αναγκαία…. χρήσιμη…. και πολύτιμη  για τους δημιουργούς σε σημείο που θα μπορούσε κάποιος να πει: «Αν δεν υπήρχε ο ΟΣΕΛΟΤΟΣ -καθαρό δημιούργημα μιας δυναμικής και δαιμόνιας σε δημιουργικές σκέψεις γυναίκας, της παραγωγού- εκδότριας κας Λένας Παντοπούλου- θα έπρεπε να τον εφεύρουμε! Προσωπικά θα πρόσθετα: «Όχι μόνο να εφεύρουμε τον ΟΣΕΛΟΤΟ αλλά και την αναντικατάστατη Λένα»! Ευτυχώς όμως για όλους εμάς… ή για κάποιους από εμάς, το πακέτο ΟΣΕΛΟΤΟΣ- Λένα  υπάρχει και έτσι δε θα μπούμε στον κόπο να το εφεύρουμε!...

Μαίρη Λακουμέντα, συγγραφέας (Ίσως ναι… Ίσως όχι…)
 • Στον εκδοτικό οίκο  Οσελότος από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μου συνάντησα ένα φιλικό, ζεστό πρόσωπο. Η ψυχή του εκδοτικού οίκου κ. Λένα Παντοπούλου  και οι συνεργάτες της με πλαισίωσαν με δημιουργική διάθεση και ευαισθησία. Η επιμέλεια του κειμένου έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, με υπευθυνότητα και σεβασμό στον συγγραφέα. Το ενδιαφέρον συνεχίστηκε με σχολαστικότητα για το εξώφυλλο και για ό,τι άλλο ξεχωρίζει ένα βιβλίο στη λεπτομέρειά του. Για όλα αυτά καθώς και για την προσπάθεια για την καλύτερη προώθηση του βιβλίου μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον εκδοτικό οίκο Οσελότο, την κ. Λένα Παντοπούλου καθώς και τους συνεργάτες της, που  βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου.

Κίρκη Ραφαηλίδου, συγγραφέας (Η σκύλα των Αθηνών, Λίγο νωρίτερα λίγο αργότερα)
 • Στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος βρήκα τη φιλικότητα και την υποστήριξη που χρειάζεται ένας νέος συγγραφέας στα πρώτα του βήματα.Η επιμέλεια ήταν προσεγμένη, η συνεργασία για ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα ήταν πλήρης, αλλά και η προετοιμασία για την όσο γίνεται πιο επιτυχημένη προώθησή του βιβλίου μου στην αγορά δείχνει καλά οργανωμένη και μου εμπνέει αισιοδοξία. Μόνο καλές εντυπώσεις έχω για τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος.

Ρόη Σκάρα, δικηγόρος, συγγραφέας (7.30 στην οδό Μασσαλίας)
 • Συνέπεια, αποτελεσματικότητα, ανταγωνιστικότητα είναι οι πρακτικές που βρίσκουν πλήρη εφαρμογή στον εκδοτικό οίκο οσελότος. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μαρία Γεωργαλά, συγγραφέας (Ουρανός από χώμα, γη από σύννερφα)
 • Έχοντας περιπλανηθεί για καιρό στον κόσμο των εκδόσεων, η καλή μου τύχη, ή τα πνεύματα και ξωτικά του βιβλίου μου με οδήγησαν στην πόρτα του οσελότου. Με το άνοιγμά της μπήκα σ’ ένα ψυχικό χώρο που μόνο στα παραμύθια συναντούμε πια στις στεγνές μέρες μας. Στην πραγματικότητα ήταν μια φωλιά, τόσο ζεστή, φιλόξενη και γενναιόδωρη, που ακόμη δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν είναι ένα παιχνίδι ξωτικών αναζωογονητικό για τις ταλαιπωρημένες μου περιπλανήσεις. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα να αγκαλιάζουν το βιβλίο  μου κι εμένα με τον μεγαλύτερο σεβασμό, αγάπη, λεπτότητα και φροντίδα. Η λεπτολόγος, άκρως υπεύθυνη κι εξαιρετικά ευαίσθητη επιμέλεια του κειμένου, η επιλογή της κατάλληλης γραμματοσειράς, τα σχέδια που θα διακοσμούσαν το εσωτερικό, η εμπνευσμένη σύνθεση του εξωφύλλου, όλα έγιναν με σπάνια αγάπη κι ευθύνη προς όλες τις πλευρές: το βιβλίο, τον συγγραφέα, τον αναγνώστη, την τελειότητα. Μέσα σ’ όλον αυτόν τον αγώνα –που τα αποτελέσματά του μου θυμίζουν κομψοτέχνημα– η έγνοια του οσελότου να ανταποκριθεί στο όριο των οικονομικών μου δυνατοτήτων υπήρξε εξίσου σημαντική και συγκινητική. Με τις μικρές μου δυνάμεις, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ όχι μόνο την έκδοση του βιβλίου μου αλλά και μια παρουσίασή του τόσο αισθητική, πλήρη, εξαιρετική, κι ακόμη παραπέρα, την πολύπλευρη προώθησή του. Αισθάνομαι ευγνώμων κι επιθυμώ να ευχαριστήσω με κάθε τρόπο τις εκδότριες του οσελότου για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σκληρό εμπνευσμένο τους μόχθο, για τη σοβαρότητα και τη σεμνότητά τους, αλλά κι επειδή, με όλ’ αυτά, μου προσέφεραν μια οικογένεια, για μένα και τα γραπτά μου.

Θεοδώρα Παπαχρυσάνθου, συγγραφέας (Οδός Βοσπόρου, Καταγωγή Μικρασιάτισσα)
 • Είναι η  πρώτη φορά  που  εκδίδω  βιβλίο  και η πρώτη  φορά που συνεργάζομαι με  εκδοτικό οίκο. Ομολογώ ότι η  συνεργασία μας υπήρξε  άψογη. Εκ  μέρους της εκδότριας είδα υπευθυνότητα, εργατικότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και καλή διάθεση για μια προσεγμένη έκδοση. Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός ως προς τη θεματικότητα του  έργου ούτε ως προς τον αριθμό των αντιτύπων. Uερμές   ευχαριστίες

 

 

  

Online 583 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456