Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Όταν μου μίλησαν οι άγγελοι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Giannis Pit

 Νεφέλη μου, να είσαι καλά και πάντα να δημιουργείς.
Το καινούργιο σου βιβλίο τρέχει όμορφα, "ρουφιέται" με ενδιαφέρον καθώς κάθε του θέμα είναι και ένα άνοιγμα ψυχής και ομολογίας σε μεγάλες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου.

Μαρία Κ.

Σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ, για το βιβλίο που με ταξίδεψε και κυρίως γιατί μ’ έκανε πιο αισιόδοξη!!! 

 

Κατερίνα Μαγουνάκη

Απόσταγμα ζωής.
Έτσι χαρακτηρίζω το νέο βιβλίο της Νεφέλης Π. Ζάνη «Όταν μου μίλησαν οι άγγελοι».
Τι πιο αληθινό από την ίδια τη ζωή και από ιστορίες ανθρώπων που κυκλοφορούν ανώνυμοι ανάμεσά μας, δίπλα μας, μαζί μας. Η σημαντικότητα δεν βρίσκεται στην καταγραφή των γεγονότων. Είναι κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρώπινο. Κι είναι αποτέλεσμα αγάπης, εμπιστοσύνης, θέλησης κι απόφασης. Και φανταστείτε πόσο δυνατό είναι το αποτέλεσμα όταν προηγούνται πάθη, λάθη και συγκλονιστικά βιώματα. Κι ακόμη το γεγονός της εκμυστήρευσης κι η επιλογή της συγγραφέως, κάτι θέλει να μας πει.
Δεν ορίζεται λοιπόν ποιο πρώτο και ποιο δεύτερο.
Αγάπη, εμπιστοσύνη, θέληση κι αποφασιστικότητα και από τις δύο πλευρές.
Μετά από όλα αυτά αναλογιστείτε τη σημαντικότητα αυτού του έργου, το οποίο αποδίδεται τόσο απλά, όσο απλή είναι η ζωή μας που τη δυσκολεύουμε καθημερινά.
Στην απλότητα, όλοι το ξέρουμε πια κρύβεται το παν.
Μεγαλείο κι ευλογία μαζί και για τους πρωταγωνιστές και για τη συγγραφέα.
Κι όταν αποδεχθείς, λέει, και το εκφράσεις τότε βρίσκεσαι σίγουρα στην αρχή της λύσης της θεραπείας της ψυχής σου.
Κι επειδή το σύμπαν κινείται με τη συμμετοχή όλων μας, μεγαλείο κι ευλογία για όλους μας!
«Οι άνθρωποι μιλώντας συνεχώς για το σταυρό που κουβαλάει ο καθένας τους, ξεχνάνε τα φτερά τους»
Φτάνοντας στον επίλογο, στο τελευταίο κεφάλαιο καλύτερα του βιβλίου, δημιουργώντας έναν αντίλογο θα έλεγα με την αγαπημένη Α. Παπαδάκη από το βιβλίο της «Οι κάργιες», όπου αναφέρεται «…Όταν έχεις μάθει ως τα πενήντα σου να ζεις μ έναν εξουσιαστή, δεν μπορείς κι ούτε θέλεις στο κάτω κάτω να διαχειριστείς την ελευθερία σου. Παίρνεις παραμάσχαλα την ψυχή σου και ψάχνεις για νέο δυνάστη», θα πω, όχι! Διαφωνώ.
Διότι ο άνθρωπος που επιθυμεί να ελευθερωθεί μπορεί να το κάνει σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, όταν το επιθυμεί διακαώς η ψυχή του.
Με επίγνωση και σεβασμό στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και πιο εκεί ακόμη, της «ελεύθερης βούλησης» που απλόχερα ο Μέγας Δημιουργός μας χάρισε.
Ποιος λοιπόν είναι εκείνος που δύναται να μας την στερήσει όταν ο ίδιος ο Θεός δεν το έκανε?
Μόνο ο εαυτός μας! Αν σας άρεσε «Το ταγκό της ψυχής μου» της Νεφέλης Πόπης Ζάνη, το νέο της βιβλίο « Όταν μου μίλησαν οι άγγελοι» θα σας συναρπάσει!
Θα σας ταξιδέψει σε πολλά κι ανομολόγητα. Γιατί ανομολόγητα? Διότι είναι τόσο δύσκολο σήμερα στους ρυθμούς και την κατάσταση που ζούμε να μιλήσεις γι αυτά τα πράγματα. Τα τόσο όμορφα, τα τόσο γεμάτα και συγχρόνως τόσο δύσκολο να τα ομολογήσεις. Να βρεις απέναντι μια ψυχή να τα δεχτεί. Να τα κατανοήσει, να τα σεβαστεί και να χαρεί μέσα από αυτό το μεγαλείο του δρόμου των αγγέλων. Είναι ΜΟΝΟ αποδοχή. Είναι ανακάλυψη για τον καθένα μας ξεχωριστά. Είναι αγάπη και χαρά ζωής. Είναι αυθεντικότητα. Είναι έμπνευση και αφορμή για δημιουργία, όπως λέει κι η Νεφέλη.
Και ξέρετε κάτι? Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο. Κι αν επιθυμείτε να το βιώσετε (εάν δεν σας συμβαίνει ήδη) αξίζει να διαβάσετε το « Όταν μου μίλησαν οι άγγελοι» από τις εκδόσεις "Οσελότος", βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Και...που ξέρετε? Ίσως να μιλήσουν και σε σας ή ίσως να...θυμηθείτε, πως μπορεί και να σας έχουν μιλήσει ήδη.
Συγκινούμαι κατά την ανάγνωση! Ευλογία!
Νεφέλη, ευχαριστώ.

Ritsa L

Θερμά συγχαρητήρια...με κατασυγκινήσατε...

Maria Triga
Κοριτσάκι μου μόλις τελείωσε το βιβλίο σου και η μητέρα μου και έτσι μπορώ να σου πω ότι και οι δυο μας έχουμε χαρεί που το διαβάσαμε!
Μας έδωσε πολλά! Και επιτέλους βρήκα ένα βιβλίο σχολή χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς.
Μιλάει η Αλήθεια σ' αυτό και είναι όμορφα στολισμένη από σένα!
Μπράβο σου Νεφέλη μου!!! 

Despoina Kom
Νεφέλη μου πολύ ωραίο το βιβλίο σου το πήρα απο την έκθεση την προηγούμενη βδομάδα. Το διάβασα σε δυο μέρες κι αν δεν δούλευα θα το τελείωνα την ίδια μέρα.

Souzy Elef

Υπέροχο βιβλίο, υπέροχο!Πότε το ξεκίνησα πότε το τελείωσα δεν το κατάλαβα!Και πραγματικά δεν θα αργήσω να το ξανα διαβάσω!Πόση δύναμη κρύβει η ψυχή του ανθρώπου τελικά....σ'ευχαριστώ αγαπημένη Νεφέλη κ ευχαριστώ και όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοιράστηκα μαζί τους τα κομμάτια της ψυχής τους μέσα απο αυτό το βιβλίο.

Δήμητρα Παπαϊωάννου

Είναι ΤΕΛΕΙΟ!!! Δεν έχω λόγια για να σου περιγράψω πόσο όμορφα γράφεις! Ειλικρινά δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις! ... ίσως να μην υπάρχουν... τόσο τέλειο!!! Περιμένω λοιπόν την επόμενη κατάθεση ψυχής σου... και δίκης μου! Περιμένω λοιπόν το επόμενο βιβλο με την κατάθεση των ψυχών μας! Γιατί αυτό βγάζεις αγάπη μου... την ψυχή όλων!!! Συγχαρητήρια!

Eirhnh Vs

Για άλλη μια φορά με έκανες(και πιστεύω πως οχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους) να είμαι περήφανη για σένα! Με αξίωσε ο Θεός να κρατήσω και το δεύτερο βιβλίο σου στα χέρια μου. Να χαθώ μέσα σε αυτό και να ταξιδέψω...Να ταξιδέψω σ' έναν κόσμο ΑΛΗΘΙΝΟ που οι περισσότεροι απο εμάς δεν γνωρίζουν πως υπάρχει ή δεν θέλουν να γνωρίζουν ή γνωρίζουν και τον απορρίπτουν για διάφορους λόγους... Ιστορίες αληθινές, βιώματα ανθρώπων που βρήκαν το θάρρος και την δύναμη να τα εξομολογηθούν ίσως για πρώτη φορά!!! 'Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους ανθρώπους αυτούς!!! Ξέρεις δεν είναι εύκολο να "εξομολογηθείς" την ζωή σου και να "ξεγυμνώσεις" την ψυχή σου σε κάποιον "άγνωστο"! Θέλει πολλή δύναμη...Πρέπει να σε εμπνέει αυτός που θα του "εξομολογηθείς" και κυρίως να σου δείχνει πως μπορείς να τον εμπιστευθείς...!!! Εσύ το έχεις αυτό...Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου σου, σου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και σου άνοιξαν την ψυχή τους... Αν κάποιος με ρωτούσε, τί βλέπω σε εσένα, η απάντησή μου θα ήταν: " Η Νεφέλη είναι ένας "άγγελος" σε μορφή ανθρώπου σταλμένη απο τον Θεό! Και πάντα είναι εκεί...Την κατάλληλη ώρα, την κατάλληλη στιγμή για όσους την χρειαστούν!!!" Συνέχισε το έργο σου Νεφέλη μου, την συγγραφή σου, γιατί για αυτό είσαι πλασμένη!!! Εύχομαι με όλη μου την ψυχή να έχεις πάντα επιτυχίες σε ότι κάνεις!!! Ο Θεός και η Παναγία να σου δίνουν δύναμη και να φωτίζουν τους δρόμους σου!! Καλοτάξιδο να είναι και το δεύτερο βιβλίο σου!!! Σε αγαπάω πολύ!!! Ευγνωμονώ τον Θεό που σε έφερε στον δρόμο μου και υπάρχεις στην ζωή μου!!!
Σ' ευχαριστώ για όλα!!! (ξέρεις εσύ...)

Κάκια Ξύδη

Η Νεφέλη επιστρέφει με ένα καινούργιο βιβλίο, ύμνο στη ζωή και στην ελευθερία. Μας αφηγείται με άμεσο τρόπο ιστορίες διαφορετικές μεν, αλλά με κοινές συνιστώσες την πάλη για επιβίωση μέσα από αδιέξοδες καταστάσεις και την δίψα για ζωή που δεν χάνει την αξία της παρά τις δυσκολίες, βουτώντας κάθε λίγο την πένα της στο μελάνι της ψυχής της, όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία και στο πρώτο της βιβλίο «Το τανγκό της ψυχής μου». Ένα βιβλίο γροθιά στο κατεστημένο, γραμμένο με ευαισθησία για να φωτίσει τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής μας!

Online 161 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456

Σας προτείνουμε

i_anarxia.jpg