Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

O ιππότης Λη, η πανοπλία και η μαγική ζώνη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Η φωνή της Ύδρας, 7.1.2017

Το νέο βιβλίο της Ντιάνας Νασιοπούλου για την αξία της φιλίας

Ένα ολοκαίνουριο βιβλίο «βάζει πλώρη» για νέες αναγνωστικές εμπειρίες. Η Ντιάνα Νασιοπούλου, σύζυγος του Υδραίου Νάσου Παπαγεωργίου, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Οσελότος» το βιβλίο: «Ο Ιππότης Λη, η πανοπλία και η μαγική ζώνη».

Η αγαπητή συγγραφέας που απευθύνεται σε μεγάλους και παιδιά, και η οποία εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της αφού είναι παράλληλα ζωγράφος, μας μυεί σε μια γνωριμία και αποδοχή του εαυτού μας, που είναι ο πραγματικός μοχλός για να προχωρήσει κάποιος στη ζωή.

«Έντονη ανάγκη διαφυγής από υπαρκτά προβλήματα, άρνηση της αντιμετώπισης της πραγματικότητας, ανάγκη για άμυνα και θωράκιση, είναι μερικοί από τους λόγους που γράφτηκε το βιβλίο «ο Ιππότης Λη , η πανοπλία και η μαγική ζώνη», όπως θα μας δηλώσει η Ντιάνα Νασιοπούλου.
Επισημαίνει ότι είναι ένα βιβλίο που εκτός των άλλων εξυμνεί τη φιλία και τον διάλογο και μας δείχνει ότι οι «μαγικές συνταγές» δεν δίνουν οριστικές λύσεις.
Μπαίνοντας λίγο στη φιλοσοφία του βιβλίου θα πούμε ότι: Ο Λη, ο μικρός ήρωας του παραμυθιού, ψάχνει να βρει το πραγματικό του όνομα- που το έχει ξεχάσει- και αναγνωρίζει ότι βολεύτηκε και φώλιασε μέσα στο μικρό του υποκοριστικό όλα αυτά τα χρόνια. Τον εκνευρίζει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του καθώς δεν μπορεί να τα κουβεντιάσει. Τα προβλήματα που μοιάζουν άλυτα, λειτουργούν πιεστικά στο μικρό Λη αλλά και στη φίλη του Λιλή, και τους οδηγούν να ευχηθούν -ο μεν Λη- να ντυθεί με πανοπλία και να γίνει άτρωτος, η δε Λιλή να γίνει αόρατη. Σύντομα τα δυο παιδιά οδηγούνται σε αδιέξοδο, καθώς τα προβλήματα όχι μόνο δε λύνονται αλλά πολλαπλασιάζονται. Η φιλία τους όμως και οι διάλογοι μεταξύ τους θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, και απαλλαγμένοι από μόνιμες «πανοπλίες» να προχωρήσουν μπροστά, κερδίζοντας την ταυτότητά τους, αυτοπεποίθηση και αποδοχή.

Online 361 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456

Σας προτείνουμε

tzatzokaros.jpg