Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Θεογονία, Η αρχή των μύθων ΜΕΡΟΣ Ι: ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

booksitting.wordpress.gr | 24 Μαρτίου 2018

  • Ένα γοητευτικό ρυθμικό παραμύθι για παιδιά και ενήλικες, που έχει στόχο να συνδέσει τη σημερινή εικόνα μας για τον Κόσμο με την αρχαία παράδοση, διασώζοντας την ποιητική διάσταση της Ησιόδειας Θεογονίας και μοτίβα της αρχαιοελληνικής τέχνης σε μια εκπληκτική εικονογράφηση! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Το βιβλίο της Ελευθερίας Παντοπούλου στηρίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και συγκεκριμένα στα αποσπάσματα του αρχαίου ποιήματος που μιλούν για την κοσμογονία. Στις σελίδες του θίγονται οι έννοιες του Χάους, της Γαίας και του Έρωτα, των πρώτων δυνάμεων δηλαδή, από τις οποίες δημιουργήθηκε το σύμπαν σύμφωνα με την αρχαιοελληνική αντίληψη. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (ιδανική τάξη η Γ’ δημοτικού, καθώς ο μύθος αποτελεί διδακτέα ύλη στο μάθημα της Ιστορίας) και έχει πολλαπλούς παιδαγωγικούς στόχους: εξοικείωση με τον Ησίοδο και το έργο του, που βρίσκεται στη σκιά του Ομήρου στη συνείδηση των Ελλήνων αναγνωστών αποτύπωση της αρχαιοελληνικής αντίληψης για τη γέννηση του κόσμου, με μια σύγχρονη αισθητική προσέγγιση των μυθολογικών θεμάτων επαφή των παιδιών μ’ ένα βιβλίο άριστης παραγωγής που διαθέτει πρόλογο, λεξιλόγιο και δραστηριότητες σχετικές με τον μύθο και κείμενα που φιλοδοξούν να διασώσουν την ποιητική διάσταση του αρχαίου κειμένου μπορεί να αξιοποιηθεί στη διδασκαλία από εκπαιδευτικούς (τόσο φιλόλογους όσο και εικαστικούς και ειδικούς της θεατρικής αγωγής) Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκδοση αυτή ο μύθος έχει εμπλουτιστεί και διασκευαστεί ώστε να απευθύνεται τόσο σε μικρότερες όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 

Online 135 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456

Σας προτείνουμε

astiki_sipsi.jpg