Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Στιγμοσκέψεις

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

stigmoskepsis

Το νέο βιβλίο, του καρδιολόγου κ. Στέλιου Αντωνιάδη, αποτελείται από μικρά δοκίμια τα οποία γράφτηκαν με φιλοσοφική διάθεση μετά από κάποια ερεθίσματα και σκέψεις της στιγμής. Προσθέτοντας του υπότιτλο Μύκονος, Νεόπλουτοι, Ανάγωγοι Έλληνες και άλλα, θέλησε να τονίσει κάποια πράγματα γύρω μας, και που αρχίζουν να μας ενοχλούν πιο έντονα καθώς μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Βλέπετε όταν είναι κανείς πολύ νέος δεν δίνει και πολλή σημασία σε αυτά.  Ασχολείται με τις σπουδές του, τη μόρφωση του και αργότερα με την επαγγελματική του αποκατάσταση. Ασχολείται με την καριέρα του, την οικογένεια και τους φίλους του, χωρίς να βρίσκει χρόνο για περισσότερα.
Με το πέρασμα των χρόνων, η έλλειψη αρχών, η ανεντιμότητα, η ζήλια, η αναξιοκρατία αλλά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα αρχίζουν να τον ενοχλούν. Η αγένεια, η απροθυμία και οι απρεπείς τρόποι τον κάνουν να αντιδρά. Ο νεοπλουτισμός, ο παραλογισμός, η βαρβαρική συμπεριφορά κυρίως των συμπολιτών του κατά την οδήγηση, τον κάνει να απορεί για το που ζει και ποιους ανθρώπους έχει γύρω του. Μπροστά σε όλα αυτά, το πρώτο πράγμα που κάνει ένας σόφρων άνθρωπος είναι να αναζητήσει τα αίτια. Να είναι η οικογένεια; Το σχολείο; Κατά την άποψη του συγγραφέα, τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν ανέβει το πολιτιστικό επίπεδο του συνόλου, εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, μια και όλα έχουν άμεση σχέση με την κατά κεφαλή παιδεία. Πιστεύει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι ο χρόνος και η ταχύτητα. Εάν  κινηθούμε γρήγορα, πιθανότατα να καταφέρουμε να καλύψουμε τα πολιτιστικά μας κενά, εάν όχι αλίμονό μας.

Εφημερίδα «Ο Πολίτης», Οκτώβριος 2010 σελ. 12

 

Είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο βιβλίο, καλογραμμένο και το πιο σημαντικό.... με πολλές αλήθειες και με βιώματα που όλοι λίγο πολύ έχουμε συναντήσει!!

Μακρογκίκα Ευαγγελία

 


Φυσικά! Είναι προφανές... ότι είναι «γραφήματα» μέσα από «στιγμές» της ζωής! ... γι’αυτο είναι και πετυχημένα!... γι’συτό είναι και πολλά!!

Ζωή ΧαλδέουHi from America
Was evening and was in the mood to read some of your poems, Made me feelgood to reflect and enjoyed them a lot… I was impressed, guess I should know of your fine emotional and sensitive part of your personality; Was such a pleasant surprise; keep it up good old Romeos Konstantinoulpolitis

Tony

 

Ένα όμορφο ξάφνιασμα το στιγμογραφήματα ΙΙ, γιατί δεν ήξερα ότι έχετε τέτοια χαρίσματα! Δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο δικό σας, αλλά αυτό μου άρεσε! Στη πρώτη ανάγνωση η αλήθεια είναι πως γέλασα με αρκετά. Ξαναδιαβάζοντας τα με «προβλημάτισαν». Μετά σας θαύμασα!!! Γενικά με την ποίηση δεν τα πάω καλά, γιατί δεν είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνω όσα θέλει να «πει ο ποιητής». Όπως και να’χει, μπράβο σας! Να είστε πάντα δημιουργικός!!!!!!!!!

Θώμη Κωνσταντάρα

Online 176 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456

Σας προτείνουμε

chevere.jpg