Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Μαθήματα εκτός ύλης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Συνέντευξη της Σήλιας Νικολαΐδου στην Κέλλυ Γκούνη, για το e-orfeas.gr

Ο Ορφέας βρίσκεται πάντα δίπλα σε ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων και προωθεί κάθε είδους «εκγύμναση του νου». Η Σήλια Νικολαίδου ήταν Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο για σαράντα χρόνια. Οι διαδρομές της εντός και εκτός ύλης, όπως μας λέει, από το Ε.Μ.Π. στη Σορβόννη και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το Παρίσι του ’68 στην Αθήνα του 2012, εναλλάσσονται. Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου έμαθε να βλέπει, να ξεχωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο. Την υπεροψία από την απλότητα. Έμαθε να αμύνεται, να διεκδικεί, να απαιτεί και να αρνείται την ευκολία. Έχοντας πάμπλουτους συμμαθητές, κατάλαβε τη σχετικότητα του πλούτου. Σήμερα, που αποσύρθηκε από τα έδρανα του πανεπιστημίου ταξιδεύει ελεύθερη σε εκτός ύλης διαδρομές δημοσιεύοντας ένα θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μαθήματα εκτός ύλης». «Μαθήματα με στόχο την αφύπνιση της ψυχής των φοιτητών της που στις εντός ύλης διδασκαλίες δεν εμπεριέχονται στη διδακτέα ύλη. Μαθήματα που δεν διδάσκουν. Μαθήματα που προτρέπουν και αναζητούν το ευ. Που ρωτούν και ξαναρωτούν αν στα αδιέξοδα υπάρχουν λύσεις, αν στις παγίδες της καθημερινότητας υπάρχουν τρόποι διαφυγής. Μαθήματα που προτείνουν πορείες δύσκολες, μονοπάτια ελκυστικά, ανατροπές. Μαθήματα που ζητούν την υπέρβαση στην εκτός ύλης ζωή του καθενός μας»
Επιλέξαμε, να κάνουμε κι εμείς δέκα ερωτήσεις στην Σήλια Νικολαΐδου, ισάριθμες με τα μαθήματα που εμπεριέχονται στον νέο της βιβλίο.Μάθημα 1ο : Η ζωή είναι κόλαση.

 

Κριτική για το βιβλίο "Μαθήματα εκτός ύλης" από την Άννα Κουρουπού

 

 

Κριτική για το βιβλίο από τη Nancy Stargazer

 

Online 120 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456

Σας προτείνουμε

paramythia_kai_istories.jpg