Αναζήτηση βιβλίων

Σουτέρας Σωτήρης

souteras

Ο Σωτήρης Σουτέρας γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα.
Σπούδασε Δημοσιογραφία Ε.Σ.Β.Ι. και εργάστηκε ως σχολιαστής ειδήσεων σε ραδιόφωνο και ως αρθρογράφος.
Συνέχισε τις σπουδές του στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και ξεκίνησε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ στις Επιστήμες της Αγωγής.
Το 2013 παρουσίασε την επιστημονική μελέτη «Απόψεις εργαζομένων γυναικών ΑΜΕΑ σε σχέση με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα» και πήρε βραβείο αριστείας και καινοτομίας από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και η οποία λειτούργησε ως βασικός πυλώνας στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» που υπάγεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Έχει πτυχίο εξειδικευμένης επιμόρφωσης στο εκπαιδευτικό αντικείμενο «Ψυχαναλυτική διαδικασία: Θεωρητικές έννοιες και πρακτική εφαρμογή» από το Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Αγαπάει την ποίηση για την οποία λέει πως μπορεί να μετριάσει τον πόνο και να αναδείξει την ικανοποίηση. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία. Έχει εκδώσει ποιητική συλλογή με τίτλο «Πρώτα όχι μετά ναι» και το βιβλίο «Ότι θυμάμαι χαίρεστε» (Έκφραση, 2000/Επτά, 2006). Έχει γράψει το σενάριο για τηλεοπτική σειρά 48 επεισοδίων για το οποίο έχουν πουληθεί τα δικαιώματα και για μια ταινία.

 

 

facebook1emailblogger1