Αναζήτηση βιβλίων

Ρόδος, Οι Σεισμοί και τα Τσουνάμι από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα

 

 

rodos oi seismoi

Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σελίδες: 224
Διάσταση: 14 × 21

Έτος έκδοσης: 2014

ISBN 978-960-564-200-6

Τιμή: 19,50 €

Γράψτε μία κριτική

 

shopping-cart_ocelotosGR  shopping-cart_amazoncom  shopping-cart_amazonuk

Ρόδος. Ένα μαγευτικό νησί με μακραίωνα, πολυτάραχη  ιστορία, με μοναδική συνεισφορά στις τέχνες, τα γράμματα, τη ναυτοσύνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τα υψηλά ιδεώδη του.  Ένα νησί που οι σεισμοί το χτύπησαν σκληρά, γράφοντας μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του.
Σεισμοί πολλοί και μεγάλοι, πολύνεκροι. Σεισμοί που οδήγησαν στην πτώση του Κολοσσού της Ρόδου, ενός εκ των Επτά Θαυμάτων της Αρχαιότητας, που προκάλεσαν ανυψώσεις ακτών, εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη και στους ναυστάθμους της, στα χωριά, στο μνημειακό πλούτο και στα έργα τέχνης του νησιού. Και τα τσουνάμι επέδραμαν συχνά στις ακτές της Ρόδου συμπληρώνοντας τις σεισμικές καταστροφές.
Η σεισμική ιστορία της Ρόδου, από τους πανάρχαιους χρόνους μέχρι σήμερα, ξετυλίγεται εδώ μέσα από γεωλογικά ευρήματα, αποτυπώσεις σε αρχαιολογικά αντικείμενα, ακόμη μέσα και από μυθολογικές ενδείξεις. Όμως, η ιστορία των σεισμών της Ρόδου ξεπροβάλλει κυρίως μέσα από συναρπαστικά ιστορικά ντοκουμέντα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα, όλων των εποχών, της αρχαίας, της ελληνιστικής, της Αραβικής, της εποχής των Ιπποτών, της τουρκοκρατίας, της ιταλοκρατίας. Στις τελευταίες δεκαετίες η σεισμικότητα τεκμηριώνεται πλέον από τις καταγραφές των σεισμογράφων.
Το βιβλίο αυτό συνεχίζει τις εκδόσεις της σειράς «Σεισμολογική Βιβλιοθήκη» που απευθύνεται όχι μόνο στους ειδικούς επιστήμονες αλλά και στο ευρύ κοινό. Η σειρά ήδη καλύπτει την Κρήτη, τα Κύθηρα και φιλοδοξεί να καλύψει τη σεισμική ιστορία όλης της χώρας.

Online 595 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456