Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Περί σώματος

 

Το έργο περί σώματος της Δρ. Γ. Δηλάκη  αποτελεί μία συλλογή-αποθησαύριση άρθρων σχετικών με την υγεία του σώματος. Πολύ περισσότερο όμως πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα διεπιστημονική προσέγγιση της έννοιας του σώματος, είτε ως βιολογικής οντότητας είτε ως εικόνας. Έτσι η συγγραφέας καταπιάνεται με σειρά ποικίλων θεμάτων και δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε ερωτήματα του αναγνώστη που αφορούν το σώμα τόσο από την οπτική γωνία της ιατρικής επιστήμης (π.χ. Η διαχείριση του πόνου στην αισθητική χειρουργική) όσο και από την οπτική της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας (π.χ. Selfies: που μας οδηγεί η σύγκριση με τον εαυτό μας;), επιτυγχάνοντας έναν μοναδικό συγκερασμό προβληματικών διαφορετικών επιστημονικών πεδίων σε έναν συνοπτικό τόμο. Το θελκτικό ύφος και η απλή, κατανοητή γλώσσα των κειμένων διευκολύνουν την εισαγωγή του αναγνώστη στη θεματική του σώματος, θεματική πολύμορφη, όπως πολύμορφοι είναι άλλωστε και οι σχετικοί προβληματισμοί των αναγνωστών.

Ελένη Γεωργίου

Φιλόλογος

Online 133 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456