Αναζήτηση βιβλίων και συγγραφέων

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

       

koinoniki oikonomia

    Θεοδώρα Ντούλια

Σελίδες: 320

Περιλαμβάνει CD για εκπαιδευτές
Διάσταση: 17 × 24

Έτος έκδοσης: 2015

ISBN 978-960-564-246-4

Τιμή: 25 €

Γράψτε μία κριτική

bookia

Αγοράστε το βιβλίο online

shopping-cart_ocelotosGR
 

Η αποτυχία των κανόνων της Αγοράς να αντιμετωπίσουν τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, και τα διογκούμενα προβλήματα των ανθρώπων που υφίστανται σήμερα τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, οδηγούν στην ανάδειξη της Κοινωνικής Οικονομίας ως ενός εναλλακτικού και ανθρώπινου μοντέλου παραγωγικής διαδικασίας και ανάπτυξης, με αρχές την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία του κοινωνικού κεφαλαίου στις τοπικές κοινωνίες.
Το βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί τόσο ενημερωτικό, όσο και εκπαιδευτικό υλικό, αποπειράται να καταδείξει τη σπουδαιότητα και τη μεγέθυνση του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, και να καταγράψει το εύρος και τις δυνατότητες που παρουσιάζει ο τομέας αυτός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ως προς την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση σχετικά με την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των ελλείψεων (του τομέα και των δραστηριοτήτων του), παρουσίαση υφιστάμενων Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Φορέων της Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων του τομέα προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριοποίησης ενδιαφερομένων, ενώ προσεγγίζει ακροθιγώς και τα ζητήματα της Γυναικείας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, των Εναλλακτικών Πιστώσεων, της Μικροπίστωσης και της Κοινωνικής Ευθύνης.
Καταγράφει, επίσης, καλές πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τρίτου τομέα στην Ευρώπη, στη Διεθνή Κοινότητα και στην Ελλάδα, τις θεσμοθετημένες και μη μορφές Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), τα βήματα δημιουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων και σχέδια καταστατικών  Κοιν.Σ.Επ..
Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, σε μελλοντικούς και υπάρχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες, σε πολιτικούς και managers φορέων, σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, σε στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τραπεζικών Ιδρυμάτων και σε όσους δραστηριοποιούνται στον Τρίτο τομέα της οικονομίας.
Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, και δύο μικρότερα βιβλία, ήτοι το «Εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή» και τον «Οδηγό Αναλυτικού και Ωρολογίου Προγράμματος», τα οποία διατίθενται σε ψηφιακό δίσκο εγγραφής (cd) μαζί με το βιβλίο και είναι χρήσιμα σε εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενους και στελέχη φορέων εκπαίδευσης ή κατάρτισης με αντικείμενο το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η συγγραφέας

«(…) Με βάση τον πλούτο της αυτό, μας παραδίδει ένα σύγγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελέσει επιστημονικό πόνημα αλλά και χρηστικό εργαλείο για όσους προβληματίζονται θεωρητικά ή ιδεολογικά με τις κρίσεις και τα αδιέξοδα του κυρίαρχου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος ή/και θελήσουν να ασχοληθούν στην πράξη αποτολμώντας νέους δρόμους πιο συλλογικούς και πιο ανθρώπινους. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος επιτυγχάνεται με πολύ πειστικό τρόπο. Το βιβλίο ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις ανάγκες μέσα από τον πλούτο των θεμάτων, τη διεξοδική παρουσίαση και ανάλυσή τους, την πολύ χρήσιμη εγχειριδιακού χαρακτήρα λεπτομερή του δόμηση με τα πολλά παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής, τις ασκήσεις και τα πέντε (5) παραρτήματά του, αλλά και την επεξεργασμένη εκτενή βιβλιογραφία (…)».

Απόσπασμα από τον «Πρόλογο»  του καθηγητή
του Παντείου Πανεπιστημίου Αντώνη Μωϋσίδη

Online 245 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456