Αναζήτηση βιβλίων

Διαστροφικά και ετεροφυλοφιλικά στην αρχαιότητα

 

diastrofika

Εμμανουήλ Μαραγκάκης

Σειρά: Φιλοσοφία

Είδος: Αρχαία Ελλάδα

Σελίδες: 72
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2010

ISBN 978-960-9499-10-1

Τιμή: 12 €

Γράψτε μία κριτική

shopping cart ocelotosGR

shopping cart myebooks

 

Κάνω έναρξη από την έκφραση της πιθανολογούμενης απαρέγκλιτης πεποίθησης του πνευματικού συνόλου των Νεοελλήνων: το χρέος που επωμιζόμαστε από τη δυσβάσταχτη προγονική μας παρακαταθήκη μάς επιτάσσει να είμαστε προγονολάτρες και όχι προγονόπληκτοι, όσο και αν το γεγονός αυτό αποτελεί, κατ’ επίφαση, παραδοξολογία.
Οφείλουμε δηλαδή τα θετικά πνευματικά και βιοτικών συνθηκών στοιχεία όχι μόνο να τα επιδοκιμάζουμε, αλλά και να επιδιώκουμε την αφομοίωση ή έστω την προσέγγισή τους· τα αρνητικά όχι μόνο να τα αποδοκιμάζουμε, αλλά και να τα περιθωριοποιούμε ή ακόμη απλώς και να μην τα αποδεχόμαστε.
Ως ενδεικτικά της δεύτερης περίπτωσης μνημονεύω τα ομοφυλοφιλικά φαινόμενα της αρχαιότητας σχετικά με τις βιοτικές συνθήκες και, αναφορικά με την πολιτισμική μας κληρονομιά, τη διαχρονικά αναγνωρισμένη ρήση – ιερή παρακαταθήκη των αρχαίων «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Εννοώ ότι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε ούτε καν το ελάχιστο από τα πνευματικά μας προϊόντα άκριτα και αβασάνιστα, αλλά να το αντιμετωπίζουμε απόλυτα ορθολογιστικά, γιατί μόνο την αλήθεια οφείλει να έχει κάθε μελετητής στο στόχαστρό του.

Online 274 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456