Αναζήτηση βιβλίων

Ο Δέκατος Τρίτος Γάμος

       

o 13os gamos

   

Αντωνία Θεοχαρίδου

Σελίδες: 72
Διάσταση: 16 × 23

Έτος έκδοσης: 2017

ISBN 978-960-564-473-4

Τιμή: 10 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Ο σερ Τιτάν, ένας συνταξιούχος βουλευτής, ετοιμάζεται για τον δέκατο τρίτο γάμο του σε ηλικία 120 χρονών. Έχει ήδη κάνει όλες τις επεμβάσεις και παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να είναι ακμαίος και ωραίος για τον γάμο. Η νύφη, μια τυχοδιώκτρια, από τη μεριά της, κάνει ανάλογες ετοιμασίες και δηλώνει αποφασισμένη να παντρευτεί τον πλούσιο γαμπρό, ό,τι και να γίνει.

«Ο Δέκατος Τρίτος Γάμος» είναι ένα σατιρικό θεατρικό έργο, με καυστικό χιούμορ, έντονη δράση, πολλά απρόοπτα και ανατροπές, που δίνει μια γροθιά στο στομάχι όλων όσων θεωρούν ότι η ευτυχία και «η σωτηρία της ψυχής» βρίσκονται στην «επιφάνεια» των πραγμάτων.

Hacker vs Broker, Ο Χάκερ κι ο Χρηματιστής

       

o hacker

   

Νίκος Παλιατσέας

Σελίδες: 82
Διάσταση: 14 × 21

Έτος έκδοσης: 2016

ISBN 978-960-564-436-9

Τιμή: 10 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Ο Χάκερ ένας Δίας του σήμερα, αντί για κεραυνούς στέλνει μηνύματα σ’ όλες τις οθόνες του πλανήτη και καλεί για μια διαδικτυακή, ειρηνική επανάσταση εναντίον του Χρηματιστή που είναι ο ελκυστής του πλούτου και της δύναμης, ο σύγχρονος Κρόνος. Μια νέα Τιτανομαχία, ξεκινάει με αμφίρροπη έκβαση... Θα έρθει δικαιότερη κατανομή του πλούτου; Θα σωθεί ο πλανήτης απ’ την οικολογική καταστροφή, τον υπερπληθυσμό και την μισαλλοδοξία;

ΝΕΟΣ: Διαρροή εγκεφάλων, brain drain έτσι το λένε.
ΝΕΑ: Όλοι φεύγουν κατά τον Νοτιά, τον Βοριά, την Δύση, την Ανατολή. Φεύγουμε και μεις τώρα. Κάποιοι άλλοι θα ’ρθουν αντί για μας. Κι εμείς οι Occupy Wall Street, ανήμεροι πάντα είμαστε, απόκρημνος ο ήχος μας για ανυπακοή:
(Παίζουν σαν ροκ συγκρότημα):
’ntil the end I will fight
to light the fire of the right
our souls will fly
like a free plane in the night
to the land of the right...

(Έρχονται ξανά τα ματ πιάνουν το ζευγάρι, που το οδηγούν βίαια σιγά-σιγά προς αντίθετες κατευθύνσεις)
ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ: Αχ γιατί; Θα με πάνε σ’ ένα τόπο που δεν γεννήθηκα κι αδύνατο θα ’ναι να ξαναϊδωθούμε...
ΑΝΔΡΑΣ: Το όνομα σου τουλάχιστον;
ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ: Ζεϊνάμπ. Το δικό σου;

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙ: Οι πολλοί δεν μπορούν να νικήσουν τους λίγους.
ΝΕΑ: Αν τα πλούτη σας κινδυνέψουν, δεν θα διστάσετε με κάποιο όλεθρου μανιτάρι, τον κόσμο όλο να τυλίξετε. Γι’ αυτό η ιστορία δεν πιστεύει, δεν εμπιστεύεται το άτομο, μαζί του μόνο για να πάει, αλλά με τους πολλούς, την κοινωνία, πάντα θέλει να προχωράει.