Αναζήτηση βιβλίων

Ο γλωσσοκόπανος

   

glwssopokopanos

Συγγραφέας:
Μιχάλης Δήμας
Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία

Είδος: Ευθυμογραφήματα
Σελίδες: 80
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2009

ISBN 978-960-98931-0-6

 

Τιμή: 10

            
           

   

 

Τα κείμενα αυτά, είναι καρπός της μακρόχρονης και παθιασμένης σχέσης μου με τη γλώσσα, μιας σχέσης που ξεκίνησε σαν απλό ειδύλλιο και πριν γίνει... κωμειδύλλιο, εξελίχθηκε σ’ ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, από αυτά που δεν θες να τελειώσουν ποτέ. (Από την πλευρά μου τουλάχιστον, δε γνωρίζω τι λέει η ίδια!). Πρέπει ακόμα να δηλώσω ότι την πατρότητα αυτών των... τέκνων, την έχω αναγνωρίσει και κατοχυρώσει νόμιμα και ενώπιον μαρτύρων, προς αποφυγήν οποιασδήποτε μελλοντικής αμφισβήτησης και των συνεπειών της (τεστ DNA, τακτικές εκπομπές και έκτακτες ειδήσεις στην καυτή μεσημεριανή τηλεοπτική ζώνη κ.λπ.).Αυτά λοιπόν τα κείμενα, έφτασαν αισίως τον αριθμό σαράντα. Ελπίζω να είναι γούρικος ο αριθμός, όπως τα «σαράντα καράτια», τα «σαράντα παλικάρια», «ο Αλί Μπαμπά κι οι σαράντα κλέφτες», η «τρελή σαραντάρα», όλα μεγάλες επιτυχίες στο είδος τους. Και βέβαια, εύχομαι να ευτυχήσουν και να αγαπηθούν, όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά. Να τ’ αγκαλιάσει ο κόσμος, να τα πάρει στα... χέρια, να τα... διαβάσει, να παίξει και να ευχαριστηθεί μαζί τους. Γιατί σαράντα παιδιά, δεν μπορείς να τα έχεις κλεισμένα σ’ ένα σπίτι, πολύ περισσότερο σ’ ένα συρτάρι. Άλλωστε είναι όλα τους, ζωηρά και παιχνιδιάρικα, κρύβουν όμως κι ευαισθησίες.

Μαζί τα φάγατε

 

mazi-ta-fagate2

Συγγραφέας: Γιώργος Μακράκης

Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία

Είδος: Πολιτικό χρονογράφημα

Σελίδες: 146
Διάσταση: 14 × 21
Έτος έκδοσης: 2012

ISBN 978-960-9607-40-7

Τιμή: 13 €

Γράψτε μία κριτική

shopping cart ocelotosGR

flipping-sign.finalfinal

«Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.»

Θ. Πάγκαλος

εφημερίδα «Το Βήμα» 31.12.2010

«Όταν στο κοινοβούλιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε έχει διορίσει ή ελπίζεις ότι θα σε διορίσει ή επί κάθε ρουσφετολογικής αιτίας βάση, ε, τότε, κοπρίτης θα μείνει σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί.Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί».

Γ. Μακράκης

Μαζί τα φάγαμε: μια φράση εξόχως πολιτική, μια έννοια δηλωτική της αντίληψης των πολιτικών προσώπων που κυριάρχησαν ανενόχλητα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας τα τελευταία 30 χρόνια. Σας διορίσαμε, συνεχίζει  ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, για να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει την πεποίθησή του, πως τα φάγαμε όλοι μαζί! Κι όμως δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα φάγατε μόνοι σας! Μαζί τα φάγαΤε.

 

Γάμος παροιμιώδης ή οι παροιμίες αλλιώς

       

gamos parimiodis

    Τίνα Βαρουχάκη

Σελίδες: 32
Διάσταση: 12 × 17

Έτος έκδοσης: 2014

ISBN 978-960-564-326-3

Τιμή: 6 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Ευθύς αμέσως, άρχισαν οι πρόβες για το νυφικό… Το ένα της φαινόταν κιτς, το άλλο «βλαχοκυριλέ», το τρίτο πολύ κοντό, το τέταρτο πολύ μακρύ, το πέμπτο εξεζητημένο, το έκτο πολύ σκέτο και αφού μαζί με τα νυφικά «δοκιμάστηκε» και η υπομονή όλων όσοι τη συνόδευαν, η Κυριακή έφθασε να δοκιμάσει το ...εικοστό χωρίς να έχει ακόμη καταλήξει ποιο θα παραγγείλει! Οι μέρες περνούσαν και η δύσμοιρη μοδίστρα, εκτός από τις ιδιορρυθμίες της Κυριακής, είχε να αντιμετωπίσει έναν ακόμη αστάθμητο παράγοντα:
Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη…

Online 411 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456