Αναζήτηση βιβλίων

15 μύθοι από τον Αίσωπο

aisopos

CD AUDIO | Συνολική ∆ιάρκεια   41’ 40’’ 

 

 

 

Ακούστε μερικά σύντομα αποσπάσματα απο το υλικό (χαμηλή ανάλυση mp3)

 

Σύντομη περιγραφή:

Το λιοντάρι, η αλεπού, ο ξυλοκόπος, ο λύκος, η αρκούδα, το βοσκόπουλο, η φαντασμένη γαλατού. Αυτοί είναι μερικοί απο τους κεντρικούς ήρωες των «15 Μύθων του Αισώπου». Διαλεγμένοι προσεκτικά, μέσα απο το σύνολο των μύθων του αθάνατου παραμυθά-διδάσκαλου, οι «15 Μύθοι» διηγούνται τις ιστορίες και τα παθήματα που γίνονται μαθήματα, διαφόρων ζώων με ανθρώπινη λαλιά και συνήθειες, που δεν απέχουν απο τις ανθρώπινες. Το ηθικό δίδαγμα στο τέλος κάθε μύθου, τον ζωντανεύει και τον φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μπορούμε να ταυτιστούμε με τον κάθε ήρωα; Μπορεί να είναι κάποιος απο αυτούς, ένα γνώριμο δικό μας πρόσωπο; Ο Αίσωπος διηγείται το παραμύθι και εμείς ας αποφασίσουμε στο τέλος! 

 

Μερικά λόγια για τον Αίσωπο: Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός. Θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία. Για τη ζωή του δεν υπάρχουν ακριβείς και συγκεκριμένες πληροφορίες, από πολλούς μάλιστα αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξή του. Λέγεται οτι ήταν σκλάβος που αργότερα κέρδισε την εύνοια του αφέντη του, ο οποίος του χάρισε την ελευθερία του. Είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Θεωρείται επίσης ο κορυφαίος της λεγόμενης διδακτικής μυθολογίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι δεν έγραψε μήτε μια λέξη, αλλά όλους τους μύθους τους διηγιόταν προφορικά.

 Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε:http://el.wikipedia.org/wiki/Αίσωπος

Ερµηνεύουν οι ηθοποιοί: Αργύρης Παυλίδης, Μαίρη Σαλλιάρη, Κατερίνα Γκίργκις.
Συμμετέχει ο Γιάννης Καμπουρόπουλος.
Καλλιτεχνική επιµέλεια: Γιάννης Καµπουρόπουλος
Ηχοληψία / επεξεργασία ειδικών εφέ / editing / mixing / mastering: Πάνος Ασημένιος
Πρωτότυπη µουσική επένδυση: Γιάννης Καµπουρόπουλος
Επιµέλεια εξωφύλλου: BLISSPROJECTS | Visual Communication (www.blissprojects.com)
Εκτύπωση συσκευασίας / Κοπή CD: DIGITAL PRESS HELLAS

Το έργο ηχογραφήθηκε από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2011.

Online 350 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456