Αναζήτηση βιβλίων

Πεσματζόγλου & Σπανούδη (γωνία)

pesmatzoglou

Γιώργος Σαπλαμίδης

Σελίδες: 122
Διάσταση: 16 × 23

Έτος έκδοσης: 2017

ISBN 978-960-564-544-1

Τιμή: 14 €

Γράψτε μία κριτική

shopping-cart_ocelotosGR

Ο συγγραφέας καταγράφει τις παιδικές αναμνήσεις του ίδιου και των συνομήλικων φίλων του, των δεκαετιών 1960-1980, που μεγάλωσαν σε μία ακρινή συνοικία της Νέας Σμύρνης, με επίκεντρο τις οδούς Πεσματζόγλου και Σοφίας Σπανούδη (γωνία).
Περιγράφει και αναλύει πραγματικά περιστατικά που λάμβαναν χώρα μέσα σε αυτό το μικροαστικό πολιτισμικό και κοινωνικό περιβάλλον της εποχής. Η γειτονιά αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν και ένα δείγμα μίας τυπικής γειτονιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Συνεπώς, τα τεκταινόμενα σ’ αυτήν έχουν ένα γενικότερο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.
Το τελικό έναυσμα για την έκδοση του βιβλίου αυτού το έδωσε το συγκινητικό ενδιαφέρον και η παρότρυνση που εκδηλώθηκε από παιδικούς φίλους, οι οποίοι εκλαμβάνουν ότι η δημοσίευση των βιωμάτων αυτών σε βιβλίο απαρτίζει μία χρονοκάψουλα που έχει εγκλωβισμένα τα προσωπικά βιώματα και τις αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας στον μικρόκοσμο της κοινωνίας όπου έζησαν την εποχή εκείνη.

Online 515 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. facebook1 twitter

pinit

google reviews site

ΑΘΗΝΑ (κεντρικό) +30 210 6431108

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (βιβλιοπωλείο) Τηλ. +30 2651 306456